Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΡΩΣΦHΛΔ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ



Οι εκβιασμοί σε γονείς και εργαζόμενους του παιδικού σταθμού ΚΡΟΣΦΗΛΔ στο Κερατσίνι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Για μια ακόμα φορά μας ειδοποίησαν αιφνιδιαστικά ότι στις 21/9 προχωρούν σε αναστολή της λειτουργίας του σταθμού.

Το Υπουργείο Εργασίας και η Διοίκηση του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη» μας εμπαίζουν κανονικά
Ξέρουμε όμως τι πρέπει να κάνουμε. Από τις αρχές του καλοκαιριού, με τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις καταφέραμε και ματαιώσαμε επανειλημμένα τα σχέδια του Υπουργείου και του Ιδρύματος για κλείσιμο του σταθμού.
Αυτό θα κάνουμε και τώρα! Το κλείσιμο του σταθμού δεν θα περάσει!
Οι εξελίξεις φανερώνουν ότι η διοίκηση του Ιδρύματος «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» και το Υπουργείο βρίσκονται σε συνεργασία. Κινδυνεύουν και οι άλλοι τέσσερις παιδικοί σταθμοί!
Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που με σύμμαχό της τη διοίκηση του Ιδρύματος «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» παραβλέπουν ότι οι ανάγκες για παιδικούς σταθμούς είναι αυξημένες και μεθοδεύουν το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, υπονομεύουν τη λειτουργία τους και σπρώχνουν τις οικογένειές μας είτε σε ιδιωτικούς σταθμούς (που κανείς μας δεν είναι σε θέση να πληρώσει) είτε προσπαθούν να επιβάλλουν «ιδιωτικό καθεστώς» σε δημοτικούς και κρατικά χρηματοδοτούμενους σταθμούς, επιβάλλοντας τροφεία.
Να σηκώσουμε ανάστημα στην εκμετάλλευση, την αδικία, την καταπίεση, την πλύση εγκεφάλου. Η επίθεσή που έχουν εξαπολύσει δεν αφορά ένα χώρο, ένα κλάδο, μια κατηγορία, μια ομάδα εργαζομένων, είναι γενική. Η επίθεση είναι ολομέτωπη και φυσικά στόχος είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, οι γονείς μας που είναι συνταξιούχοι και τα παιδιά μας.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των παιδικών σταθμών, την παιδεία, τον εργασιακό χώρο, την υγεία και σε όλους τους τομείς της ζωής μας γενικότερα μας δείχνει ότι πρέπει να συντονίσουμε την δράση μας και να απαντήσουμε σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που στόχο έχει την εξαθλίωση μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΓΟΝΕΙΣ, ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 6:30 το απόγευμα
στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40)
ΚΑΙ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 6:00 το απόγευμα
στην παιδική στέγη Κρώσφηλδ (Αναπαύσεως 88, Κερατσίνι)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ:
- Να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός ΚΡΟΣΦΗΛΔ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
- την κάλυψη όλων των κονδυλίων που απαιτούνται για την διαρκή και μόνιμη λειτουργία όλων των Παιδικών Σταθμών,
- την εξασφάλιση για τους εργαζόμενους μόνιμης, σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Δημόσιους - Κρατικούς ΔΩΡΕΑΝ Παιδικούς Σταθμούς, για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και των ανέργων, ανεξαρτήτως του ασφαλιστικού τους φορέα και του εισοδήματος τους.
- Καμία επιβάρυνση των γονιών και των ασφαλιστικών ταμείων, κάλυψη όλων των απαιτούμενων κονδυλίων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αγωγή βασισμένη στις κατακτήσεις της επιστήμης και του πολιτισμού.
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Α.Π.Π.