Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;


Ο Πέτρος Κυριακίδης, στενός συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και καταζητούμενος εδώ και μερικούς μήνες για το σκάνδαλο της Proton, απολαμβάνει την ελευθερία του στη Λατινική Αμερική.


Όπως αποκαλύπτει στο «Βημα της Κυριακής» η Γιάννα Παπαδάκου, ο επιχειρηματίας το ’σκασε ντυμένος παπάς με ιδιωτική πτήση, συνοδεία άλλων δύο κληρικών ή κάποιων που προσποιούνταν, επίσης, τους κληρικούς.

Η εφημερίδα περιγράφει αναλυτικά το σχέδιο διαφυγής του Κυριακίδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, {το σχέδιο πτήσης που δόθηκε στο αεροπλάνο ήταν για τα Ιεροσόλυμα,} αλλά στην πορεία άλλαξε και κατευθύνθηκε προς το Λιχτενστάιν, όπου ο Όμιλος Λαυρεντιάδη διαθέτει ιδιωτική τράπεζα και ο ίδιος ο Κυριακίδης μεγάλα ποσά σε μετρητά, περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Εκεί, έγινε ανεφοδιασμός καυσίμων και… χρημάτων, για να συνεχιστεί το ταξίδι της ελευθερίας με τελικό προορισμό τη Λατινική Αμερική, Ουρουγουάη ή Παραγουάη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα», στο ίδιο μέρος έχει βρει καταφύγιο και η, επίσης καταζητούμενη για την ίδια υπόθεση Ελένη Σκούρα, με τον σύζυγό της.