Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

η απεξάρτηση από το «χαζοκούτι» αργεί;

Το «χαζοκούτι» έχει πάρει τη θέση της οικογένειας σε αρκετά σπίτια. Δύο δεκαετίες πριν στο κεντρικότερο σημείο του σπιτιού δέσποζε η βιβλιοθήκη,σήμερα  υπάρχει τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο και τα βιβλία,  το καταχωνιάσαµε  σε κάποιο πατάρι.
Έτρεχε ο συνταξιούχος  από τα χαράματα   για να συναντηθεί με τους φίλους και  πρώην συναδέλφους,για  να ανταλλάξουν απόψεις και να επικοινωνήσουν ζωντανά.Σήμερα ξυπνάει ο συνταξιούχος  και βλέπει «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» και μετά τρέχει στο γιατρό ,για να του  συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία,τα αντικαταθλιπτικά χάπια.
 Τις ημέρες των Χριστουγέννων  κάναμε  βόλτα στα Εξάρχεια, την ιστορική γειτονιά του βιβλίου, των εκδοτικών οίκων, για να διαλέξουμε βιβλία,για να τα κάνουμε δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.Αυτά τα  Χριστούγεννα θα χαζεύουμε στο «χαζοκούτι» την μαμά του «Τζάμπα» να ψωνίζει οπό μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και μετά θα παρακολουθήσουμε ένα τυπικό απόγευμα μιας ελληνόφωνης τηλεόρασης,θα τελειώνει το τούρκικο στο Mega, καπάκι θα ξεκινάει τούρκικο στον ΑΝΤ1 και  η Όλγα Τρέμη θα φαντάζει BBC.
 Δεν κακίζω  την τηλεόραση αλλά η η Ελληνική τηλεόραση μου θυμίζει το  Τιτανικό που βυθίστηκε
Μια ευχή για τα Χριστούγεννα: Να μην μείνει κανένας μόνος στο σπίτι. Ούτε στον Παράδεισο μόνος σου