Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ο Άγιος Νικόλας προστάτης της Θάλασσας και της Ελλάδας έχει και στον Πειραιά περικαλλή Ιερό Ναό που είναι σημείο αναφοράς του, τόσο για τον Άγιο που ευλαβούνται ιδιαίτερα οι Πειραιώτες, όσο και για την λαμπρότητα και την ομορφιά του που στολίζει όλο το λιμάνι.
Από τις 25 Νοεμβρίου άρχισαν φέτος οι γιορτές του Αγίου Νικολάου, καθώς ήλθαν για προσκύνημα, από την Άνδρο, Ιερά λείψανα του Αγίου και σιγά σιγά προσήλθαν πιστοί από όλο το Λεκανοπέδιο, με δάκρυα στα μάτια για να πάρουν ευλογία και δύναμη.
Παραβρεθήκαμε, τόσο την παραμονή 5 Δεκεμβρίου στον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία που τελέστηκε με την χοροστασία του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, βοηθούμενοι από πολλούς Ιερείς και διακόνους και με την παρουσία πολλών πιστών, όσο και ανήμερα 6 Δεκεμβρίου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και την περιφορά της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησαν οι κ.κ Αρχιερείς Πειραιώς Σεραφείμ, Νικαίας Αλέξιος, Προικονήσου Ιωσήφ.
Πλήθος μεγάλο κόσμου συμμετείχε στην περιφορά ακολουθώντας την Ιερά πομπή η οποία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό και διέσχισε όλο τον Πειραιά, μέχρι το Κέντρο και την Αγία Τριάδα.
Σε όλη τη διαδρομή χιλιάδες άτομα είχαν πιάσει τα πεζοδρόμια και προσευχόντουσαν στον Άγιο να τους έχει καλά.
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους διακρίναμε, εκτός των άλλων, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τους Βουλευτές κ.κ Γιάννη Τραγάκη, Τάσο Νεράντζη, Γιάννη Διαμαντίδη, Δημήτρη Καρύδη, Μωνώλη Μπεντενιώτη, Τάκη Μελά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανο Χρήστου, τους κ.κ Δημάρχους, Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουβάτσο, τους Πολιτευτές κ.κ Χρήστο Χαρίτο, Θόδωρο Ανδρεάκο, Μιχάλη Τερζάκη, Κώστα Κατσαφάδο, Κούλη Βρεττάκο, Τζούμα Σωτήρη, τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπυρίδωνα, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ναύαρχο Κών/νο Σούλη, τον Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Τάσο Κάρλες, την Αντιδήμαρχοκ. Λίτσα Σαρρή, την Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Τύπου του ΛΑΟΣ κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ Γρηγόρη Καψοκόλη, Χαράλαμπο Τουμπέκη, Σπύρο Δριμυλή, Γιάννη Παππά, Γιάννη Δανιήλ, Παναγιώτη Ρέππα, τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιά κ. Γιάννη Μαρωνίτη, τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπύρο Λάσκο, τον Εκπαιδευτικό κ. Κώστα Σταυρόπουλο, τον Διευθυντή Τύπου της Μητρόπολης Πειραιά κ. Δημήτρη Αλφιέρη, τους Ιατρούς κ.κ Ανδρέα Θεοδωράκη, Χρήστο Μπούτο, τον πρώην Γενικό της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρη Κρητικό, τον Πλοίαρχο κ. Χρήστο Τσάρα, τον Επιχειρηματία κ. Γιάννη Ηλία, την Υπεύθυνη Γυναικών Πειραιά της ΝΔ κ. Λίτσα Αγαλοπούλου – Πετράκου, το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Τάκη Μάλαγα, τους Επιτρόπους κ.κ Σωτήρη Γκούβελο, Γιώργο Ρούκα, την Ζωγράφο κ. Ανθή Αντάσουρα, την κ. Ιωάννα Οικονομάκου, τον Μηχανικό κ. Κώστα Κόκκινο, τους Επιλαχόντες Σύμβουλους κ.κ. Ρέα Γκούβερη, Νϊκο Καλύβα, τον Δημοσιογράφο κ. Σπύρο Κουσουρή.
Αξίζει να αναφέρουμε τις προσπάθειες του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, π. Ανδρέα Μαρκόπουλου, των Ιερέων του Ναού, των Επιτρόπων και των εθελοντών, ώστε όλα να πάνε καλά.
Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία να εορτάσουμε τη γιορτή του Αγίου Νικολάου.

πηγη: http://fonipeiraioton.blogspot.gr