Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

H εγκύκλιος Μηταράκη δίνει «δώρο» στους ξένους τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι βασική πρόνοια των εντεταλμένων της τρόικας και της Γερμανίας από την εποχή επιβολής των Μνημονίων ήταν να παρασχεθεί τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν κοινοπραξίες μεταξύ αλλοδαπών και ελληνικών ΟΤΑ. Τα πεδία δράσης αυτών των συνεργασιών βρίσκονταν στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων και απορριμμάτων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν δείξει Γερμανοί αξιωματούχοι.

Για να γίνει πιο κατανοητό, η εγκύκλιος Μηταράκη ουσιαστικά δίνει «δώρο» στους ξένους δημόσιους -κατά τ” άλλα- φορείς, όχι μόνο τη συνεκμετάλλευση και σύμπραξη σε τομείς κερδοφόρους, αλλά τους δίνει και γενναίο «φιλοδώρημα», δηλαδή κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Την ίδια ώρα μάλιστα για τους ελληνικούς ΟΤΑ, που τον τελευταίο καιρό έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά από τις απολύσεις υπαλλήλων και τις τεράστιες περικοπές χρηματοδοτήσεων, η κυβέρνηση επιφυλάσσει ακόμα χειρότερο μέλλον, καθώς δεν τους δίνεται ουδεμία δυνατότητα να λάβουν χρηματοδότηση για μελλοντικές δραστηριότητες.
πηγή   http://www.efsyn.gr/?p=15646