Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Βρέθηκε η χρυσή τομή για το θέμα των πλειστηριασμών

Βρέθηκε η χρυσή τομή για το θέμα των πλειστηριασμών 
Να μην καταργηθεί το 2014 η «γενική ασπίδα» της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και να μελετηθούν κριτήρια, που θα «πιάνουν στο δόκανο» μόνο τους αποδεδειγμένα «μπαταχτσήδες», συμφώνησαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πρωτίστως, όμως, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θέλησαν να εμπεδωθεί καλό κλίμα συνεννόησης και να μην «βραχυκυκλώνει» η λειτουργία της κυβέρνησης τώρα που η οικονομία και η εκτέλεση του οικονομικού προγράμματος είναι σε κρίσιμη καμπή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, έκανε σαφές ότι θα προστατευθεί πλήρως η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, λόγω της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. «Δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ ζήτημα για την πρώτη κατοικία των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου προσθέτοντας ότι η ρύθμιση που θα έρθει για τους πλειστηριασμούς θα έχει την υποστήριξη των κυβερνητικών βουλευτών.
Την ίδια ώρα, προχωρά η συνεννόηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για την επικαιροποίηση της Προγραμματικής Συμφωνίας, με βάση την οποία θα δουλέψει η κυβέρνηση μέχρι την εξάντληση της τετραετίας. Το νέο προγραμματικό πλαίσιο θα διασφαλίζει την έξοδο της χώρας από την κρίση, την σταθερή πορεία της στη ζώνη του ευρώ, αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας με έμφαση στην ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας, όπως διαρρέεται από το ΠΑΣΟΚ.

πηγη ΑΝΤ1 online