Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ


Ιδρυτική διακήρυξη 



Η δημοτική μας κίνηση γεννήθηκε μέσα από την αγωνία των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για το μέλλον του τόπου μας. Για το μέλλον των παιδιών μας. Πολίτες που αγωνίζονται καθημερινά για την οικογένεια τους, για την εργασία τους αλλά και πολίτες ηλικιωμένοι και άνεργοι που δεν τους παρέχονται ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση τους. Για τα παιδιά που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για την μάθηση στα σχολεία.
Θέλοντας να βοηθήσουμε τον τόπο που μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας, ξεκινήσαμε σήμερα πολίτες από όλους τους πολιτικούς αλλά και κοινωνικούς χώρους την προσπάθεια αυτή με σκοπό την βοήθεια και συμπαράσταση στο συμπολίτη μας που δοκιμάζεται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Όλοι μαζί οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε την πόλη μας πρότυπο ζωής, αλληλεγγύης, διαφάνειας και να είμαστε πρωτοπόροι στην εύρεση και υλοποίηση λύσεων που θα κάνουν την ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη.
Πιστεύουμε στην ισονομία και στην ελεύθερη έκφραση του απλού πολίτη μέσω ανοικτού διαλόγου, δημόσιας διαβούλευσης και συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων μέσω λαϊκών συνελεύσεων. Πιστοί στους  θεσμούς, στις παραδόσεις μας αλλά και σε κατάλληλα πρόσωπα, μακριά όμως από τα φαύλα συστήματα εξουσίας.

ΖΗΤΟΥΜΕ:


Την υποστήριξη της κοινωνίας μέσω ενός συνόλου δράσεων  που θα παίρνουν μέρος όλοι οι πολίτες.Την αναζωογόνηση της γειτονιάς τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.Την μέριμνα  για τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιμέρους κοινωνικής ομάδας: νέοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες, μητέρες, ΑΜΕΑ, αθλητές, άποροι.
Την προαγωγή του εθελοντισμού ως θεσμού κοινωνικής ευθύνης και όχι ως υποκατάστατο του ιερού θεσμού της εργασίας.
Την μεθοδική και συστηματική αντιμετώπιση των θεμάτων που δημιουργούν τα έργα υποδομών που συντελούνται ή θα συντελέσουν στο μέλλον στην ευρύτερη περιοχή μας.Την εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης στην πράξη.Και επειδή είμαστε ένας δήμος με θάλασσα αλλά χωρίς ουσιώδη πρόσβαση των πολιτών σε αυτή, την προσπάθεια εξεύρεσης  τελικής λύσης του προβλήματος αυτού.Όλα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν μόνο με την διαρκή συμμετοχή όλων μας στο βαθμό που ο καθένας μπορεί και να είστε σίγουροι ότι καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη όταν αυτή πηγάζει από την αγάπη για τον τόπο του.Η δημοτική κίνηση ''Ανεξάρτητοι Πολίτες'' θα έχει πάντα την πόρτα ανοιχτή σε όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν ώστε ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για την ανασυγκρότηση και αναστύλωση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Να είμαστε και εμείς παρόντες στη μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης  της πόλης και της χώρας μας.