Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

"και ο μήνας έχει εννιά"....Εχθές στο καφενείο της Βουλής καταναλώθηκαν 150 φιλέτα κοτόπουλο, ενώ δεκάδες ταψιά με γλυκά και ελαφρά γεύματα καθαρίστηκαν μεσα σε λίγες ώρες

Όχι μόνο η, γνωστή για την εξυπηρέτηση της, Ρούλα του καφενείου της Βουλής αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο μπαρ του κοινοβουλίου, δεν προλάβαιναν όλη μέρα χθες να εξυπηρετούν τους πάντες.
Στους χώρους του καφενείου αλλα και στο εντευκτήριο της Βουλής, οι βουλευτές ζητούσαν λιγάκι νερό για να ξεδιψασουν απο την πολυλογία τους.

Βουλευτές, υπουργοί κατανάλωσαν μαζί με δημοσιογράφους, αρκετά λίτρα οινοπνεύματος, ξηρούς καρπούς και μεγάλες ποσότητες σάντουιτς με τυρί και ζαμπον.

Δεν μιλάμε για καφέ espresso, που δεν έφτασαν ότι ποσότητες είχαν στο ντουλάπι τους. Φυσικά δεν πήγαν «πίσω» οι πωλήσεις και το μικρό περιπτεράκι. Τσιγάρα, περιοδικά, εφημερίδες, και πολλές τσίχλες για τις κυρίες που δεν καπνίζουν.

Το μπαρ στη Βουλή είναι τόπος συνάντησης και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Άλλωστε βρίσκεται χωροταξικά, σε τέτοιο σημείο που εξυπηρετεί, γιατί είναι κοντά στο γραφείο του Πρωθυπουργού- ένας διάδρομος τους χωρίζει, αυτός που οδηγεί στο γραφείο του προέδρου του κ. Μεϊμαράκη.

Στο μπαρ στέκονται όλοι για λίγα λεπτά. Ακόμη και πρωθυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων, όταν θέλουν να δείξουν πως βρίσκονται κοντα στους βουλευτές τους. Όχι μόνο όμως πολιτικοί, αλλά και επισκέπτες, συνοδοί, αστυνομικοί, οι πάντες. Σημείο αναφοράς και ραντεβού για τους περισσότερους που ειναι βέβαια χωρισμένοι: καπνίζοντες και μη.

Συνολικά σύμφωνα με όλες τς ενδείξεις, το μπαρ της Βουλής ξεπούλησε. Τόση δουλειά μακάρι να είχαν κάθε ημέρα λένε οι εργαζόμενοι, αφού τα «τυχερά» είναι ιδιαίτερα τέτοιες μέρες.

Τώρα αναμένει την επόμενη 15ωρη συνεδρίαση εφοδιασμένος με προίοντα άμεσης κατανάλωσης.

Ανάλογη με την ώρα είναι και η κατανάλωση του προϊόντος. Μετά τις οκτώ το βράδυ- ευτυχώς όχι το πρωί ακόμη, το ουίσκι το προτιμούν βουλευτές και δημοσιογράφοι.

Λέγονται περισσότερες αλήθειες, τις οποίες μάλιστα αν οι πολιτικοί τις δουν στη συνέχεια δημοσιευμένες, γκρινιάζουν ή χαίρονται. Το εσπρεσάκι προηγείται του αλκοόλ. Ακόμη και μεσάνυχτα να είναι το πίνουν μια χαρά. Δεν τους πιάνει ο ύπνος.
Επί πρωθυπουργίας Γιώργου, η Βουλή είχε προμηθευτεί διάφορες ποικίλες τσαγιού. Στο γραφείο του στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός ειχε φροντίσει να έχει απ΄ όλα.
Μια ντουλάπα, που είναι κρυμμένη στο σημείο που βρίσκεται, ήταν γεμάτη απο πράσινα τσάι, τραγανά μπισκοτάκια, γαλετούλες και εμφιαλωμένα νερά.
Τελικά, όλα αυτά, οι διαφωνίες των πολιτικών κομμάτων, οι κόντρες, τα μεγάλα θέματα, οι λίστες, τα στικάκια, οι προανακριτικές επιτροπές, κάποιους τους «ανεβάζουν» και κάποιους τους «κατεβάζουν».
Άλλοι παρακαλάνε κάθε μέρα να έχουν τέτοιες μαραθώνιες συζητήσεις στη Βουλή, ενώ άλλοι παρακαλάνε να μην γίνονται. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, βεβαίως.
Για την ιστορία, χθες στο καφενείο της Βουλής καταναλώθηκαν 150 φιλέτα κοτόπουλο, ενώ δεκάδες ταψιά με γλυκά και ελαφρά γεύματα καθαρίστηκαν μεσα σε λίγες ώρες.
πηγή  http://newpost.gr/post/184212/i-roula-toy-kafeneioy-ti-voylis-poy-ksepoulise/