Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Χρέη και σκουπίδια «πνίγουν» το Πέραμα



Σε μία απέραντη χωματερή έχει μετατραπεί τις τελευταίες 12 ημέρες, η περιοχή του Περάματος λόγο κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή του μισθούς τους για τον Μήνα Μάιο.
Ο δήμος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την «χρεοκοπία» καθώς οι συνολικές υποχρεώσεις του φτάνουν τα 62 εκατομμύρια ευρώ.
Από την είσοδο της πόλης μέχρι και το λιμάνι, η εικόνα παραπέμπει σε υπαίθρια χωματερή. Οικιακά απορρίμματα, μπάζα, ακόμη και δέντρα έχουν αφεθεί για μέρες στα πεζοδρόμια.
Ακόμα και οι χώροι γύρω από τους οποίους συναθροίζονται μαθητές, όπως η παιδική χαρά της περιοχής, έχει κατακλυστεί από σκουπίδια, δημιουργώντας  ζήτημα για την δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η περιοχή με την συνδρομή απορριμματοφόρων από τους δήμους Κερατσινίου και Σαλαμίνας, θα έχει καθαριστεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, κάτι που μοιάζει αδύνατο, κρίνοντας από τους τόνους των σκουπιδιών. 
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποσπασματικές απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες 12 ημέρες, καθώς δεν είχαν λάβει τα οφειλόμενα του τρέχοντος μηνός και όπως υποστηρίζουν δεν ήταν η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην μισθοδοσία. Ο δήμος δεσμεύτηκε ότι θα εκταμιεύσει τα ανταποδοτικά τέλη από την ΔΕΗ νωρίτερα από τις 26 Μαΐου, όπως προβλέπεται, για να τους εξοφλήσει.
Ενδεικτικό της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή, είναι η αδυναμία της να βάλει καύσιμα σε όλα τα  απορριμματοφόρα  καθώς έχει «φεσώσει» μεγάλο ,μέρος των πρατηρίων υγρών καυσίμων και δεν μπορεί να προμηθευτεί επαρκώς πετρέλαιο.
Τα χρέη του δήμου προς τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν τα 62 εκατομμύρια ευρώ.