Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ευ. Βενιζέλος: «οι αλλαγές στο σύστημα εκλογής μόνο σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση»

Σε απόλυτη συνεννόηση με περιφερειάρχες και δημάρχους οι όποιες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γιάννη Μιχελάκη.

 

Η οποιαδήποτε θεσμική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση, που αφορά άμεσα ή έμμεσα και στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, μπορεί να συζητηθεί μόνο σε στενή συνεργασία και απόλυτη συνεννόηση με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και την ΚΕΔΕ. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στην επίσημη ατζέντα της συνάντησης του υπουργού

Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και του αναπληρωτή, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ήταν οι προτεραιότητες του Υπουργείου. Ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, η κουβέντα στράφηκε κυρίως στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Υπενθυμίζεται ότι όταν ο κ. Μιχελάκης είχε ανακοινώσει τις προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών – με βασικότερη εκείνη που αφορά στην κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου για τους δημοτικούς συμβούλους – το ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει άγνοια, αλλά και ενόχληση για το θέμα.
Έτσι, στη σημερινή συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τις προτάσεις του, επισημαίνοντας πάντως ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνονται «πάντα υπό το πρίσμα της θεσμικής ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης» και της αναγνώρισης του ρόλου των τοπικών κοινωνιών, όχι μόνο σε ζητήματα δημοκρατικής συμμετοχής, αλλά και σε ζητήματα ανάπτυξης, απασχόλησης, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.


πηγη newsit