Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΑΥΛΩΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΝΕΛ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
 http://andaluciainformacion.es/cms/media/articulos/articulos-194715-460x345.jpg


Τι έγραφαν πρίν ένα χρόνο για τα δυο πλοία της ΝΕΛ.

''Στην εταιρεία Inter Lines ναυλώθηκαν τα πλοία «Παναγία Πάρου» και «Παναγία Θαλασσινή» τής ΝΕΛ. Πρόκειται για μακροχρόνια ναύλωση, λένε οι πληροφορίες μας, και με τίμημα που ικανοποιεί τη ΝΕΛ. Τα πλοία θα συνδέουν ακτοπλοϊκά το Μαρόκο με την Ισπανία''

Αυτή την στιγμή όμως παραμένουν δεμένα στο λιμάνι  Algeciras της Ισπανίας λόγω οφειλών των ναυτικών που παραμένουν απλήρωτοι για 6-8 μήνες.
Στο πλοίο Παναγία Πάρου παραμένουν από τον Ιανουάριο 7 Έλληνες ναυτικοί μεταξύ των οποίων και ο Πλοίαρχος.
Τους ναυτικούς προσέλαβε βάσει δημοσιεύσεων των Ισπανικών εφημερίδων η εταιρία Inter Shipping , γνωστή ως Inter Lines θυγατρική της ΝΕΛ.Η σύμβαση που υπέγραψαν ήταν για 6 μήνες και μετά το πέρας αυτής της διάρκειας θα έπρεπε να ανανεωνόταν κάθε μήνα.
Μετά βίας δίνονται στο πλοίο κάθε 2 μήνες περίπου 300 ευρώ για τα έξοδα διαμονής του πληρώματος.
Αυτά είπε ένας από τους ναυτικούς που παραμένουν επι του πλοίου σε Ισπανικά μέσα χωρίς να θέλει να αναφερθεί το όνομα του,λέγοντας ακόμα οτι δεν λέει η εταιρία την πραγματική αλήθεια για τα χρήματα που τους χρωστάει.
Ποιός θα δώσει τελικά λύση σε αυτό το πρόβλημα με δεδομένο οτι Έλληνες ναυτικοί παραμένουν μακριά απο την πατρίδα τους και φυσικά μακριά απο τα σπίτια τους και τις οικογενειές τους; 

Το δημοσίευμα της Ισπανικής ιστιοσελίδας εδώ