Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 Επειδή πολλά λέγονται για την αντιπαράθεση των αγροτών της Ιεράπετρας με τους ναυτικούς,διαβάστε την επιστολή που έστειλαν στην ΠΝΟ με κοινοποίηση στους αρμόδιους της κυβέρνησης.Μετά βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το ποιός δημιουργεί τις εντάσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας.


ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Τηλ. – Φαξ : 28420 41335 ΣΤΟΜΙΟ : 29- 1-2013



ΠΡΟΣ : Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

ΚΟΙΝ : Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης
Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
Βουλευτής Λασιθίου κ. Κώστα Δερμιτζάκη
Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη & ΜΜΕ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Κύριοι της ΠΝΟ
Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας και είμαστε δίπλα σας , μιας και οι συνεχιζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης έχουν σαν μόνο αποτέλεσμα , την εξαθλίωση όλων των επαγγελματικών τάξεων την διάλυση της κοινωνίας και την απώλεια της αξιοπρέπειας όλων μας .
Καλούμε την κυβέρνηση , σήμερα , να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των ναυτικών μας . Οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους , και η δυναμική τους , δείχνουν ακριβώς το δίκαιο του αγώνα τους και την αποφασιστικότητα τους .
Κύριοι της ΠΝΟ , γνωρίζετε πολύ καλά πως σε κάθε σας κινητοποίηση αυτοί που πραγματικά πλήττονται , είμαστε εμείς οι παραγωγοί των πρωίμων κηπευτικών .
Η 48ωρη απεργία που έχετε ανακοινώσει για 31 και 1 Φεβρουαρίου δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στον κλάδο μας και ζητούμε – απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά .
Με την σκέψη και μόνο , ότι ο μόνος δρόμος προώθησης των προϊόντων μας , θα παραμένει κλειστός για περισσότερες ημέρες , χωρίς την πρόβλεψη για την σταδιακή προώθηση τους , έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε όλους τους αγρότες μας , που δεν θέλουν να τα δουν ξανά να καταλήγουν στις χωματερές .
Σας γνωρίζουμε επίσης , ότι τα πλαίσια των εμπορικών προγραμμάτων και συμφωνιών είναι αυστηρά και θα κινδυνεύσουν να χαθούν αγορές χωρίς προοπτική για την ανάκτησης τους .
Γνωρίζετε επίσης την άθλια οικονομική κατάσταση των αγροτών μας και την αγωνιώδη προσπάθεια τους να παράγουν ποιοτικά προϊόντα προσδοκώντας μια καλή τιμή πώλησης .
Είμαστε η μοναδική εργατική τάξη που σε τέτοιες καταστάσεις , δεν περιορίζετε η απώλεια του εισοδήματος μας σε μερικά μεροκάματα , αλλά κινδυνεύει το εισόδημα μιας ολόκληρης καλλιέργειας .
Κύριοι της ΠΝΟ όλοι βρισκόμαστε σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης . Αυτό που συνομολογείτε από όλους του εργαζόμενους για το τι χρειάζεται για να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά τα δεινά , είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ο κοινός ΑΓΩΝΑΣ .
Η θεωρεία του , ο θάνατος σου η ζωή μου , δεν αποσκοπεί πουθενά μιας και με τα σημερινά δεδομένα , αν δεν στηρίξουμε ο ένας τον άλλο , θα βουλιάξουμε όλοι , ένας ένας διαδοχικά .
Δεν σας ζητάμε να υποστείλετε την σημαία του αγώνα σας ούτε μια στιγμή και θα είμαστε δίπλα σας μέχρι την δικαίωση σας .
Σας κάνουμε ΕΚΛΥΣΗ , είναι στην ευχέρεια σας , σε μια συνάντηση που θα επιδιώξουμε μαζί σας πολύ σύντομα , να καταστρώσουμε σχέδιο για κοινό αγώνα ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση από κοινού και για αιτήματα κοινά όπως , ασφαλιστικό , υγεία , φορολογικό κτλ. .
Ένας κοινός αγώνας , θα αφοπλίσει και την κυβέρνηση , να προβεί σε λύσεις απαράδεκτες όπως συνηθίζει , θα δυναμώσει τον αγώνα όλων μας και οι διαπραγματεύσεις σας θα έχουν μεγαλύτερες προοπτικές .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πέτρος Μαχαιράς Μιχάλης Ρεμεδιάκης