Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Δελτίο τύπου της Υποψήφιας Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Βάνας Δατσέρης μετά την διαπαραταξιακή σύσκεψη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μία φορά χτες κατά την διάρκεια της διαπαραταξιακής σύσκεψης ο απερχόμενος Δήμαρχος ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του. Μια δημοκρατική διαδικασία ο οποία σε κοινωνίες, όπου ο ένας σέβεται τον άλλον και όλοι εργάζονται για το κοινό καλό, αποτελεί εργαλείο παραγωγής πολιτικής, ο απερχόμενος εκούσια και προσχεδιασμένα την οδήγησε σε ΦΙΑΣΚΟ.

Στην ΑΠΑΙΤΗΣΗ όλων ανεξαιρέτως των συνδυασμών, ως προαπαιτούμενο μιας πολιτισμένης προεκλογικής συνεννόησης, να κατεβάσει τα βινύλια που κρέμασε σ’ ολόκληρη την πόλη, ο κ. Βρεττάκος για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους Νόμους του Ελληνικού κράτους.
Για να μην μακρηγορούμε… Η χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, που υποκατέστησε τον συνδυασμό του Δημάρχου αναφέρει μεταξύ άλλων «ότι ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά, πολύ πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ότι θα συγκαλέσει εκ νέου μέσα στην εβδομάδα διαπαραταξιακή επιτροπή».
Ο κ. Βρεττάκος δεν ξέρει ή κάνει πως δεν ξέρει πως σύμφωνα με την εγκύκλιο 11 του Υπουργείου Εσωτερικών (2 Απριλίου 2019, Αριθ. Πρωτ.: 23993) ΜΕΡΟΣ Α η προεκλογική περίοδος για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3870/2010 είναι το δίμηνο χρονικό διάστημα, που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Συνεπώς, για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, το ανωτέρω χρονικό διάστημα αρχίζει από τις 25 Μαρτίου 2019.
Όπως αντιλαμβάνεστε η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά ο απερχόμενος Δήμαρχος θα μας κάνει την χάρη και θα μας καλέσει να μιλήσουμε, πολύ πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει.
Δύο τινά συμβαίνουν… Ή ο κ. Βρεττάκος είναι άσχετος… Ή είναι αισχρός ψεύτης και αλαζόνας υποτιμώντας με τον χειρότερο τρόπο τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Ότι κι αν διαλέξει από τα δύο το ΜΟΝΟ σίγουρο είναι πως πλέον έχει γίνει πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την πόλη.
Ως εκ τούτου το κρέμασμα χιλιάδων βινυλίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που έχει ξεκινήσει αποτελεί μια ΞΕΚΑΘΑΡΑ παράνομη πράξη. Όπως αναφέρει το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν 3870/2010 «κατά τη διάρκεια της ανωτέρω περιόδου απαγορεύεται στους συνδυασμούς η ανάρτηση ή επικόλληση αεροπανό, πανό, αφισών γιγαντοαφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής».
Καταλήγοντας θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το δημοτικό συμβούλιο είναι αρμόδιο για τον ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ των διαφημιστικών χώρων και η επιλογή γίνεται από την διαπαραταξιακή επιτροπή.
Τέλος όσον αφορά τα οικονομικά των συνδυασμών, θα ενημερώσουμε τον κ. Βρεττάκο βοηθώντας τον να μην ΑΚΥΡΩΘΕΙ η εκ νέου υποψηφιότητα του για Δήμαρχος, πως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ εκ του Νόμου, να συμπεριλάβει στις δαπάνες του συνδυασμού του και την εκτύπωση και τοποθέτηση των βινυλίων, αφού βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Ως εκ τούτου θα μάθουμε και το κόστος αυτών και όλοι όσοι εκτιθέμεθα για πρώτη φορά ως υποψήφιοι Δήμαρχοι. Όλα τα άλλα που αναφέρει στις γεμάτες εμφανή αμηχανία ανακοινώσεις του, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ τον εκθέτουν και υποδηλώνουν την αγωνία του.