Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση ιδρυτικής διακήρυξης ''Πολιτεία Αλληλεγγύης Ανάπτυξης Κερατσίνι Δραπετσώνα''













Σε μια συγκέντρωση που υπερέβει τις προσδοκίες των διοργανωτών, αφού το αμφιθέατρο «Α. Σαμαράκης» απεδείχθη πολύ μικρό παρά τους ορθίους, με τον κύριο όγκο του κόσμου να βρίσκεται έξω από το αμφιθέατρο, ο Χρήστος Σαλαλές υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη της Παράταξής του, την ονομασία και το έμβλημα της Δημοτικής Παράταξης, της οποίας είναι επικεφαλής.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είναι το όνομα της Παράταξης που διεκδικεί την Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.


Ο Χρήστος Σαλαλές διακοπτόμενος από τα χειροκροτήματα του κόσμου τόνισε την ανάγκη για «ενότητα των Δημοτών» δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε μέτρα και δράσεις που ανακοίνωσε κατά της ανεργίας.
Στην ίδια συγκέντρωση ο υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε στην ομιλία του ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμά του για εκσυγχρονισμό υποδομών και δράσεων που αφορούν σε ένα μεγάλο δίχτυ κοινωνικής προστασίας των δημοτών σε ότι αφορά στους ανέργους, τις γυναίκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους.
«…Δεν αδιαφορούμε για την καθημερινότητα του πολίτη παρά την κρίση …» τόνισε. Συμπληρώνοντας ότι «... οι λειτουργίες του Δήμου στην καθημερινότητα, την καθαριότητα, το πράσινο, τις πλατείες, τα σχολεία, τις υποδομές στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, στην παιδεία, τους κοινόχρηστους χώρους που έχουν υποβαθμιστεί, είναι πρώτο μέλημα μας να αναβαθμιστούν με ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική της πόλης …»
Ιδιαίτερα για την έκταση των Λιπασμάτων «ο κος Σαλαλές υπογράμμισε «…Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα από τις προτάσεις του ΥΠΕΚΑ. Η αξιοποίηση των Λιπασμάτων θα πρέπει να επικεντρώνεται στην πρόσβαση της πόλης και των δημοτών στη θάλασσα, συνδυάζοντας χώρους αναψυχής αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών χώρων και τουριστικών υποδομών, απόλυτα εναρμονισμένους με το πράσινο που θα τις πλαισιώνει. Μόνο έτσι αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει υπερτοπικός πόλος έλξης και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έσοδα για την πόλη».
«…Ο Δήμος μας με την δύναμη των ίδιων των πολιτών του μπορεί να ξεφύγει από την μιζέρια, με τον Δήμαρχο του να ξέρει και να μπορεί με αποτελεσματικότητα και γνώση να αποσπάσει κονδύλια από το κράτος, την Περιφέρεια, το ΕΣΠΑ, προς όφελος των ιδίων των δημοτών, να μπορεί να διαπραγματεύεται με τον ΟΛΠ, τις ΔΕΚΟ, να είναι κέντρο λήψεων αποφάσεων προς όφελος των δημοτών της πόλης…» τόνισε ο Χρήστος Σαλαλες, προσθέτοντας «…άλλοι Δήμοι μπόρεσαν παρά το μνημόνιο, παρά τα προβλήματα χρηματοδότησης να πετύχουν την υλοποίηση έργων και δράσεων από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο Δήμος μας ήταν αναποτελεσματικός, αφού μόλις μια δράση και αυτή μικρής εμβέλειας μπόρεσε να αποσπάσει».


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Χρήστος Σαλαλές χαιρέτησε για ακόμα μια φορά την απόφαση των Ανεξαρτήτων Πολιτών να συνεργαστούν με την παράταξη του, καλώντας στο βήμα τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης κο Νίκο Αντωναράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τόσο στην συνεργασία με τον Χρήστο Σαλαλέ όσο και τη δική του απόφαση να αποσυρθεί από την υποψηφιότητα του από την δημαρχία.
Κλείνοντας, σε κλίμα ενθουσιασμού, ο Χρήστος Σαλαλές τόνισε «…προχωράμε ενωμένοι, έξω από κόμματα, με μια ιδεολογία και ένα κόμμα. Η ιδεολογία και το κόμμα μας είναι μόνο Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.


Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο Χρήστος Σαλαλές ευχαριστεί τους ''Ανεξάρτητους Πολίτες''

 

ΔΗΛΩΣΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΛΑΛΕ




Κερατσίνι, 19 Μαρτίου 2014


Με αφορμή την απόφαση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας ‘’Ανεξάρτητοι Πολίτες’’ να υποστηρίξει και να συμμετάσχει στην παράταξη του Υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Σαλαλέ, ο κος Σαλαλές προέβει στην ακόλουθη δήλωση.

«Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ανεξάρτητοι Πολίτες», για την απόφαση της υποστήριξης στο πρόσωπό μου. Η απόφαση της Κίνησης χαρακτηρίζεται από την ανιδιοτέλεια και την συνέπεια των συνδημοτών που αποτελούν την Κίνηση στην διακηρυγμένη θέση τους για ενότητα.
Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη εκτίμησή μου στο πρόσωπο του μέχρι χθες ανθυποψηφίου μου Νίκου Αντωναράκη, ο οποίος με πολιτικό θάρρος και ανιδιοτέλεια θυσίασε την υποψηφιότητά του στο όνομα της ενότητας των δημοτικών δυνάμεων για ένα καλύτερο Κερατσίνι, μία καλύτερη Δραπετσώνα.
Από σήμερα μαζί με τους «Ανεξάρτητους Πολίτες» πορευόμαστε με στόχο έναν καλύτερο Δήμο. Τα μέλη και τα στελέχη της Κίνησης είναι ευπρόσδεκτα στην κοινή προσπάθειά μας όπως θα εκφραστεί στον Συνδυασμό νίκης, με απόλυτο σεβασμό στην αυτοτέλειά και στην προσφορά της στην κοινή προσπάθειά μας.» 


Χρήστος Σαλαλές
Υποψήφιος Δήμαρχος
Κερατσινίου-δραπετσώνας

Ανακοίνωση Δημοτικής κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας ''Ανεξάρτητοι πολίτες''

Η Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης σε έκτακτη Συνεδρίαση στις 18 Μαρτίου, αφού έλαβε υπ’ όψιν της δύο κεντρικά δεδομένα τα οποία αποτυπώνουν το σκηνικό της πορείας προς τις Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο μας, που είναι:

1ον Οι πολυδιάσπαση των πολιτών του Δήμου μας σε πολλές παρατάξεις που ως κύριο χαρακτηριστικό έχουν εκλογικά ιδιοτελή πολιτικά και άλλα οφέλη.
2ον Και βασικό, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των παρατάξεων δεν έχουν το στοιχείο των αυτοδιοικητικών ιδιαιτεροτήτων του Δήμου μας αλλά πολιτικές, κομματικές και προσωπικές ιδιοτέλειες.

Αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών με υποψηφίους Δημάρχους και με ζητούμενο την ενότητα αποφάσισε ομόφωνα, ότι:

Μια αυτόνομη κάθοδος της Κίνησής μας στις επερχόμενες εκλογές με αυτό το διαμορφωμένο σκηνικό δεν βοηθάει την αναγκαία συσπείρωση που χρειάζονται οι Κερατσινιώτες και οι Δραπετσωνίτες για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του υπό κατάρρευση Δήμου μας.

Η μοναδική υποψηφιότητα που διασφαλίζει τα στοιχεία μιας ανεξάρτητης και αποτελεσματικής διοίκησης στο Δήμο μας είναι αυτή του υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Σαλαλέ, με τον οποίο στις συναντήσεις που είχαμε διαπιστώσαμε ότι οι προθέσεις, οι στόχοι, οι προτεραιότητές του και η αντίληψή του διασφαλίζουν πλήρως τις στοχεύσεις της κίνησής μας για έναν καλύτερο Δήμο, στοιχεία που δεν διασφαλίζουν οι άλλες υποψηφιότητες.

Με αυτά τα δεδομένα η Συντονιστική Επιτροπή της κίνησης αποφάσισε ομόφωνα τη συνεργασία της με τον Χρήστο Σαλαλέ και με την Δημοτική Παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής διατηρώντας ενεργή στο ακέραιο την Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Ανεξάρτητοι Πολίτες» η οποία ενώνει τις δυνάμεις της με προγραμματικές αρχές και πρόσωπα στην παράταξη του Χρήστου Σαλαλέ.

Μετά την ομόφωνη αυτή απόφαση με δική του πρωτοβουλία ο υποδειχθείς δήμαρχος από την κίνηση Νίκος Αντωναράκης αποσύρει την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος Δήμαρχος, συμμετέχοντας ο ίδιος και μέλη της κίνησης ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Συνδυασμό του Χρήστου Σαλαλέ, δίνοντας το μήνυμα ότι το καλό του Δήμου βρίσκεται πάνω από θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες.

Καλούμε τους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του Χρήστου Σαλαλέ, καθώς και τα πρόσωπα της κίνησής μας που βρίσκονται δίπλα του σε μια πορεία για ένα άλλο Κερατσίνι, μία άλλη Δραπετσώνα, ένα καλύτερο Δήμο με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους προς όφελος των πολιτών.