Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Απογραφή συνταξιούχων του ΝΑΤ

Σας ενημερώνουμε ότι, από τις  3 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, θα διενεργηθεί απογραφή τραπεζικών λογαριασμών σύνταξης ( κύριας και επικουρικής ) των συνταξιούχων του ΝΑΤ / ΚΕΑΝ


Εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό ή επιθυμούν την αλλαγή τράπεζας πληρωμής ή πληρώνονται μέσω των ΕΛ.ΤΑ, θα πρέπει να προσέλθουν στην τράπεζα επιλογής των ή στα ΕΛ.ΤΑ και να αποκτήσουν τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ ).
Οι συνταξιούχοι που ήδη έχουν τραπεζικό λογαριασμό και δεν επιθυμούν την αλλαγή του, δεν χρειάζεται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.
Επισημαίνεται ότι η απογραφή που αφορά στην υποχρεωτική φυσική παρουσία των συνταξιούχων μας στις Τράπεζες, από τις οποίες θα λαμβάνουν τη σύνταξη τους, θα διενεργηθεί μετά το πέρας της απογραφής των τραπεζικών λογαριασμών.

Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στο Τόγκο


 



Πειρατές κατέλαβαν σήμερα ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του Τόγκο, ανακοίνωσε το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας (BMI).
Το πλοίο, το οποίο φέρει σημαία της νήσου Μαν και μεταφέρει ντίζελ, έχει πλήρωμα 24 ναυτικούς....
Οι πειρατές το κατέλαβαν σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων στα ανοικτά του Λομέ, της πρωτεύουσας του Τόγκο, σύμφωνα με το BMI.

Είναι το δεύτερο επεισόδιο αυτού του τύπου που σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στον Κόλπο της Γουινέας.

Η απάντηση των Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων στον Γ. Ανωμερίτη

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη απέστειλε η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας μετά τα όσα τους ανέφερε εγγράφως σχετικά με τη δημιουργία λιμένα κρουαζιέρας στο Φάληρο. Στην επιστολή της όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις της Ενωσης είναι γνωστές από το ’90, αναφέρει τα εξής:

1. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι, στην συνάντηση μας με τον νέο Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Μουτζούρη, που ήταν και η πρώτη εθιμοτυπική, αναφερθήκαμε στο γενικότερο φάσμα του αντικειμένου αρμοδιότητος της Γενικής Γραμματείας που προΐσταται, όπως ήτο φυσικό.
Συμφωνία μεταξύ μας όσον αφορά την κατασκευή οποιουδήποτε έργου σε λιμένα της Χώρας, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν ήτο δυνατό να γίνει σε ένα τόσο περιορισμένο τρόπο επικοινωνίας, αλλά ούτε ήμασταν και οι δύο οι φορείς εκείνοι, που θα αποφασίζαμε ξαφνικά για κάτι για το οποίο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, απαιτούνται πολλές και πολυσύνθετες διαδικασίες, συνεννοήσεις, διαβουλεύσεις κλπ.
2. Οι εκπρόσωποι του κλάδου της κρουαζιέρας, είχαν από χρόνια προτείνει την κατασκευή λιμένος στην περιοχή του Δέλτα, προκειμένου για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των μεγάλων νέας γενιάς κρουαζιεροπλοίων. Οι προτάσεις αυτές είχαν γίνει ιδιαίτερα την δεκαετία του 90, όταν οι εταιρείες και εκπρόσωποι του κλάδου ανήκαν στην τότε Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων.
3. Η Ένωση μας, που όπως γνωρίζετε ιδρύθηκε και λειτουργεί από το τέλος του 2011, είχε την ευκαιρία με το Προεδρείο της να συναντηθεί μαζί σας, αλλά και με τους αρμόδιους προϊσταμένους τμημάτων του Οργανισμού σας, όπου συζητήσαμε τα διάφορα θέματα – προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και κάναμε σχετικές προτάσεις, όσον αφορά την λήψη μέτρων, προκειμένου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων και των δι’ αυτών διακινουμένων επιβατών – τουριστών.
4. Στις ως άνω συναντήσεις, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούμε σε αυτά που είχαν ανακοινωθεί από τον Οργανισμό σας και εσάς προσωπικά, σχετικά με την εκτέλεση νέων έργων υποδομής, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή κρηπιδωμάτων έξωθεν του λιμένος και αριστερά των εξερχομένων, ικανού να εξυπηρετήσει έξι μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Οι εκπρόσωποι της Ενώσεώς μας, είχαν επισημάνει για το έργο αυτό, μεταξύ των άλλων και την αναγκαιότητα απ’ ευθείας σύνδεσης, τόσο των σχεδιαζόμενων νέων εγκαταστάσεων terminals της κρουαζιέρας όσο και των σημερινών, με το κεντρικό δίκτυο της παραλιακής λεωφόρου, καθώς και της λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του Φαληρικού Δέλτα. Η επισήμανση μας αυτή που είχε τεθεί και από την εποχή που ο κλάδος μας ήταν στον ΣΕΕΝ, σκοπό είχε την αποσυμφόρηση της πόλης του Πειραιά και την διευκόλυνση των τουριστών που καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια σε συντομότερο χρόνο, τόσο προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για αυτούς που θεωρούνται επιβάτες του home port, όσο και προς τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, για την μεγάλη μερίδα των τουριστών που διέρχονται τον Πειραιά transit.
Επίσης στις συναντήσεις αυτές είχαν έντονα τονιστεί από τα μέλη μας, η συμφόρηση που θα δημιουργηθεί στην είσοδο του λιμένος αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το χρόνο αναμονής των Κ/Ζ έξωθι του λιμένα, και συγκεκριμένα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας καθώς θα εκτελούνται χειρισμοί μεγάλων πλοίων ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κεντρικού λιμένα.
5. Η σημερινή Διοίκηση της Ενώσεώς μας, εκτιμώντας την προσπάθεια και τα προγράμματα του Οργανισμού σας, όσον αφορά την προαναφερόμενη νέα Λιμενική Υποδομή ευελπιστούσε ότι, εκείνο που δεν μπόρεσε να επιτευχθεί επί τόσα χρόνια, σχετικά με την κατασκευή Λιμένος στο Δέλτα για την κρουαζιέρα, θα μπορούσε ίσως να ικανοποιηθεί για την ταχεία έξοδο και είσοδο των επισκεπτών από τα terminals της κρουαζιέρας, με τον τρόπο που προαναφέρεται, δηλαδή την απ’ ευθείας οδική σύνδεση με τους κεντρικούς άξονες ταχείας κυκλοφορίας. Στο σημείο αυτό είχαμε θέσει για εξέταση την κατασκευή του οδικού αυτού δικτύου, είτε με υποθαλάσσια σήραγγα, είτε με υπερυψωμένη γέφυρα, αναλόγως πως οι τεχνικές μελέτες θα έκριναν σκοπιμότερο.
6. Επειδή από όλα τα παραπάνω, από ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, τίποτα δεν μπόρεσε να σχεδιαστεί και προωθηθεί, αναγκαστήκαμε να επαναφέρουμε το θέμα λιμενικών εγκαταστάσεων στο Δέλτα, με σκοπό την μελέτη του έστω και σήμερα δεδομένου ότι, το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά είναι πλέον κορεσμένο και με τις προοπτικές που υπάρχουν και τις προσπάθειες όλων μας ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, θα χρειαστούν πολύ σύντομα και άλλες εγκαταστάσεις, λαμβανομένου υπ’ όψιν όλων των αναγκών του μέλλοντος πέρα της κρουαζιέρας και για την ακτοπλοΐα αλλά ενδεχομένως και νέων γραμμών με επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Διεθνών πλόων.
7. Τα αναφερόμενα στο έγγραφο σας σχέδια και μελέτες, καθόλου περιορισμένα σε αριθμό και έκταση (project – τεχνικές και οικονομικές μελέτες – προτάσεις επιχειρηματικών ομίλων – λιμενικά και τεχνικά σχέδια – επενδυτικό σχέδιο κλπ.) που ζητάτε να σας προσκομίσουμε για την περίπτωση εγκαταστάσεων στο Φαληρικό Δέλτα, με όλο το σεβασμό που σας έχουμε, ξεφεύγουν των ορίων της αρμοδιότητος των φορέων που ενδιαφέρονται, φορείς χρήστες του λιμένος όπως για παράδειγμα η Ένωση μας, άλλες εφοπλιστικές ενώσεις ενδεχομένως, η Διεθνής Ναυτική Ένωση κλπ. Η αρμοδιότητα τέτοιων μελετών ανήκει, όπως καλά γνωρίζετε, στους Οργανισμούς Λιμένος, τα Λιμενικά Ταμεία, γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι διαχειριστές των λιμένων και εποπτεύονται από την κεντρική Διοίκηση των αρμοδίων Υπουργείων.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι, η συνεργασία μας προκειμένου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, θα συνεχιστεί γιατί και οι δύο φορείς έχουμε κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη που καταλήγουν όλα στην οικονομική στήριξη της Χώρας. Η Ένωση μας, που από την πρώτη εβδομάδα της ιδρύσεως της ζήτησε και πραγματοποίησε επίσκεψη στα Γραφεία σας και προσωπικά σε εσάς, που είστε και παλιός γνώριμος από την θητεία σας στο Υπουργείο Ναυτιλίας, εκτιμά ότι κάθε πρόταση και κάθε σκέψη είναι καλοπροαίρετη και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην κακή βούληση που θα μπορούσε να θεωρηθεί μομφή ή καταγγελία για οποιοδήποτε θέμα.
Δεν παραλείπουμε, κ. Πρόεδρε, να τονίσουμε ότι, το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, που εξυπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια αποκλειστικά την επιβατηγό ναυτιλία, μεταξύ των οποίων και την κρουαζιέρα, έχει ανάγκη την στενή συνεργασία όλων των φορέων που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πλοίων και των επιβατών, γι’ αυτό η Ένωση μας που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο θα λέγαμε, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μέρος της επιβατηγού ναυτιλίας αυτού του κλάδου θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Διοίκηση του Οργανισμού σας, αλλά φυσικά και με τα Υπουργεία που έχουν βαθμό αρμοδιότητος, προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα στις προσπάθειες και τις επιδιώξεις.

Α.Ε.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ

Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις και οι εκκλήσεις των παραγόντων της ομάδας, η δημοσιοποίηση και οι όσο χαμηλοί τόνοι από μέρους της για την τραγική, χαοτική κατάσταση του γηπέδου Περαματος ΔΕΝ έπιασαν τόπο.
Έτσι κατά το προηγούμενο διήμερο, άγνωστοι διέρρηξαν με βίαιο τρόπο την κεντρική πόρτα των αποδυτηρίων της ΕΝΩΣΗΣ και προέβησαν στην κλοπή κλιματιστικού συστήματος, τηλεόρασης νέας τεχνολογίας, αθλητικού υλικού ανυπολόγιστης μέχρι στιγμής αξίας, ενώ έσπασαν με ιδιαίτερη μανία τα ντουλάπια, σιδερένια και ξύλινα όπου φυλάσσονταν αθλητικό και άλλο υλικό. Στο τόπο της διάρρηξης βρέθηκαν κάποια από τα διαρρηκτικά σύνεργα των δραστών από τα οποία ήδη έχουν ληφθεί αποτυπώματα από την σήμανση. Να σημειωθεί ότι έχει υποβληθεί μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Περάματος, ενώ υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω νομικές ενέργειες καθότι, όπως γνωρίζει ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς, αλλά και η τοπική κοινωνία του Περάματος ήδη από καιρό έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι (ΔΉΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, Αστυνομία) γι αυτό το ενδεχόμενο σε συνδυασμό με το περσινά ανάλογα γεγονότα στα αποδυτήρια του Πυθαγόρα, και τις κλοπές του καλωδίου ρεύματος αξίας 600 και πλέον ευρώ το οποίο ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ από μέρους μας και τις ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α.Ε.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ μερικώς ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ, και ενώ η ομάδα έχει ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6/8.

Η κατάσταση όπως καταλαβαίνουμε όλη έχει φτάσει στο απροχώρητο με τον Δήμο Περάματος να παραμένει απαθής στην καταστροφή και των τελευταίων υποδομών της πόλης, ενώ δίνονται ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ προφορικές «άδειες» εισόδου από κύκλους του ΔΗΜΟΥ όπως αναφέρεται με θράσος από περιοίκους του γηπέδου περί ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στην ομάδα υπάρχει πλέον έντονη αγανάκτηση και οργή αλλά και αποφασιστικότητα ώστε να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Καλούνται και τα άλλα σωματεία που είτε έχουν βιώσει αλλά και πρόκειται να βιώσουν την ίδια κατάσταση να πάρουν θέση αλλά και να δράσουν από κοινού, ώστε να καταλάβουν κάποιοι κουφιοκέφαλοι, πολιτικάντηδες, δημοσιοσχεσίτες του αίσχιστου είδους ότι το γήπεδο Περάματος ΔΕΝ είναι χώρος περιπάτου, ΔΕΝ είναι παιδική χαρά, ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΥΛΑΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ και μάλιστα τις κρίσιμες ώρες που οι πράξεις αυτές συντελούνται, ΚΛΕΙΣΙΜΟ του αγωνιστικού χώρου ώστε να προφυλάσσεται από βανδαλισμούς. Αντ´ αυτού και στις δίκαιες διαμαρτυρίες των παραγόντων του Συλλόγου, ως ´´απάντηση´´ έχουν αναγραφεί αισχρότατα συνθήματα , καθώς η πλαδαρότητα από μέρους των υπευθύνων και συγκεκριμένα του ΔΗΜΟΥ Περάματος έχει εκληφθεί ως ανοχή στην ανομία στην αυθαιρεσία και τον χουλιγκανισμό.

Επίδομα πολύτεκνης μητέρας


Επίδομα πολύτεκνης μητέρας για τα …θυμαράκια!

Ο υφυπουργός εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αναγγέλλει ότι το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας (δηλ. τα 44 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών!!) θα χορηγείται μόνον σ΄ όσους το έχουν ανάγκη και όπως αναγράφεται στον τύπο, θα το λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 5.000 ή των 10.000 ευρώ, δηλ. όσοι κατοικούν στα θυμαράκια, οι  έχοντες μόνιμη κατοικία στα νεκροταφεία!! Έχει εκλείψει δυστυχώς κάθε ίχνος εντροπής.
Προφανώς σε ρόλο λαγού, ακολουθώντας πιστώς τον δρόμο των προκατόχων του υπουργείου (Κατσέλη – Κουτρουμάνη), ετοιμάζεται να καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα κατά των πολυτέκνων, εξαλείφοντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής και κάθε ίχνος αξιοπιστίας των ίδιων των κυβερνώντων αλλά και της ίδιας της Πολιτείας, έτσι ώστε ο πολύτεκνος να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ένα υποτιθέμενο κράτος, που πολιτεύεται ως ένας κοινός απατεώνας.
Η χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος του τρίτου τέκνου θεσπίσθηκαν ως κίνητρο, για να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες Ελληνίδες ν΄ αποκτήσουν τρίτο και τέταρτο τέκνο, λόγω της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας, που μαστίζει την πατρίδα μας.
Δεν έγινε για να βοηθηθούν κάποιοι πενόμενοι ή οικονομικώς αδύνατοι και συνεπώς δεν πρόκειται περί «κοινωνικών» ή «προνοιακών» επιδομάτωνόπως επιδιώκεται να τα βαπτίσουν.
O συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας με το άρθρο 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος την υπέρ των πολυτέκνων ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων, όπως έχει αποφανθεί κατ΄ επανάληψη και το Συμβούλιο της Επικρατείας (10952001, 13662009).
Ενώ δε η κατάσταση έχει χειροτερεύσει και η Ελλάς είναι η 3η πλέον γερασμένη χώρα του κόσμου και το 20% από τα εννέα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι άνω των 65 ετών, η Κυβέρνηση αντί να περιορίσει τις σπατάλες και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος βρήκε την εύκολη λύση. Επιδρομή κατά των γλίσχρων πολυτεκνικών επιδομάτων και ουσιαστική κατάργηση τους.!!
Εν τω μεταξύ αναγράφεται στον τύπο ότι 1.727  –  Έλληνες «πριν από τις εκλογές του Μαΐου έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα ύψους άνω των 3 δισ. Ευρώ» και «ότι 475 μεγαλοστελέχη τραπεζών με εισοδήματα έως 200.000 ευρώ δεν κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2009,2010 και 2011».
Εάν η Κυβέρνηση προέβαινε στην άμεση φορολόγηση των παραπάνω από μεν την πρώτη περίπτωση των 3 δις ευρώ, αφού δεν είχαν φορολογηθεί, θα εισέπραττε ως φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 1,2 δις (φορολόγηση με συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων), για δε την δεύτερη περίπτωση τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ (υπολογίζοντας εισόδημα 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο και με συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων).
Με αυτόν τον τρόπο δεν εχρειάζετο να καταφεύγει στο απαράδεκτο και αντισυνταγματικό μέτρο της περικοπής και ουσιαστικής καταργήσεως των επιδομάτων των πολυτέκνων, θεσπίζοντας μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια.
Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική και πολιτική του παραπάνω    (υφυπουργού εργασίας) της Κυβερνήσεως και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού για να σταματήσει κάθε σκέψη για περικοπή και θέσπιση ορίων εισοδήματος, για την χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όταν ο ίδιος είχε κατ΄ επανάληψη δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα όπως ήσαν το 2009. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναιρέσει τον εαυτό του και θα υπάρξει τέτοια αναξιοπιστία. Τώρα είναι η ώρα του Πρωθυπουργού. Αρχή άνδρα δείκνυσι.
Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com

Πήγαν να βάλουν τη Ρεπούση παρουσιάστρια του ντοκιμαντέρ για την καταστροφή της Σμύρνης

Να αναλάβει η καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση την παρουσίαση των ντοκιμαντέρ για την καταστροφή της Σμύρνης, εισηγούνταν στέλεχος της ΕΡΤ!!!!!
Η ιδέα και μόνο αλλά και η επιμονή στην επιλογή της συγκεκριμένης καθηγήτριας προκάλεσαν αναστάτωση στο Ραδιομέγαρο. Τα υπηρεσιακά στελέχη της εταιρείας αρνούνταν να αποδεχτούν τη Μαρία Ρεπούση ως κεντρική παρουσιάστρια στα ντοκιμαντέρ που θα προβάλουν η ΝΕΤ και η ΕΤ1 και είναι παραγωγής ΕΡΤ. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, η Μαρία Ρεπούση θα είχε κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις που θα διοργανώνονταν ενενήντα χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης! Τελικά τα «εμφράγματα» και το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που θα δημιουργούσε στην κυβέρνηση αποφεύχθηκαν, έπειτα από παρέμβαση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η διοίκηση της ΕΡΤ ενημερώθηκε και αποφάσισε να μην υλοποιήσει την ιδέα των στελεχών, γλιτώνοντας έτσι από τα χειρότερα. Τελικά, η ανακοίνωση των ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθούν την επόμενη εβδομάδα έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, χωρίς την παραμικρή αναφορά σε εκπομπές ανάλυσης και διάλογου επί ιστορικών θεμάτων.

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com

Την παραχώρηση ελληνικών λιμένων ζητούν οι κολοσσοί της κρουαζιέρας

Πολλοί φορείς που ασχολούνται με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την ενίσχυση του home porting σε ελληνικά λιμάνια με πρώτο και καλύτερο του Πειραιά, θεώρησαν ότι το πρόβλημα λύθηκε με την οριστική και άνευ όρων κατάργηση του καμποτάζ.
Όμως μακριά από τις φανφάρες, τα πανηγύρια και τις… κορδέλες η κατάσταση είναι γκρίζα και οι θάλασσες σκοτεινές. Τα νερά είναι αχαρτογράφητα.
Οι άξονες της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθηθεί είναι δύο. Η προσέλκυση των ξένων κολοσσών και η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων.
«Κορυφαίος του χορού» στην προσπάθεια αυτή είναι η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλία. Μιλώντας στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» ο Μιχάλης Λάμπρος Αντιπρόεδρος Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με εμπειρία που ξεπερνάει τα 50 χρόνια, βάζει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.

«Ο αγώνας και οι προσπάθειες προσέλκυσης ξένων εταιρειών κρουαζιεροπλοίων που θα χρησιμοποιούν τα Ελληνικά λιμάνια ως home porting ξεκίνησε από την επομένη ημέρα της κατάργησης του καμποτάζ.
Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτός ο αγώνας που ξεκινήσαμε όλοι όσοι ασχολούμεθα παραδοσιακά με την Κρουαζιέρα μέσα από τις τάξεις της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας θα είναι και μακρύς και επίπονος.

Κατά την άποψή μας οι δραστηριότητές μας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία εστιάζεται στην στενή προσέγγιση των ξένων εταιρειών κρουαζιεροπλοίων ιδιαίτερα εκείνων που δραστηριοποιούνται με έδρα το Miami.Οι προσπάθειες έχουν αρχίσει μέσω επαφών που ξεκίνησε η Ένωσή μας αλλά και επαφών που θα έχει σύντομα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με τα υψηλόβαθμα στελέχη αυτών των εταιρειών σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τα Ελληνικά λιμάνια ως home-ports για τις κρουαζιέρες που εκτελούν στην Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει ο Μιχάλης Λάμπρος και αναρωτιέται:

«Με ποιο τρόπο όμως θα πετύχουμε το home-porting εάν δεν έχουμε να δείξουμε στις ξένες εταιρείες ότι διαθέτομε αξιόλογες λιμενικές εγκαταστάσεις και υποδομές που θα εξασφαλίζουν την ομαλή και απρόσκοπτη προσέγγιση των κρουαζιεροπλοίων και την σωστή εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών».

Προς την κατεύθυνση αυτή η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας παρέθεσε στον Κώστα Μουτζούρη Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, του βασικούς κανόνες για να επιτύχουν οι προσπάθειες αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων πρέπει να περιστραφούν άμεσα στις κάτωθι ενέργειες.

Ο κος Μιχ.Λάμπρος τους αναλύει:

- Να ξεκινήσουν επαφές με τις μεγάλες πλοιοκτήτριες / διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων κυρίως εκείνες που έχουν την έδρα τους στο Miami. Οι επαφές πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου δηλαδή ή σε επίπεδο Υπουργών ή Γενικών Γραμματέων με ανώτερα στελέχη αυτών των εταιρειών. Θα πρέπει να τονιστεί η παρουσία της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως στρατηγικός χώρος υποδοχής κρουαζιεροπλοίων με μεγάλη γκάμα επιλογής προορισμών.

- Θα πρέπει να παρουσιάσουμε σε αυτές τις εταιρείες τα σχέδια και τα προγράμματά μας για την αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών και να ζητήσομε την συμμετοχή τους στην υλοποίηση των στόχων μας. Να ακολουθήσομε το παράδειγμα της γειτονικής μας Τουρκίας που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αναβάθμισε όλα τα κύρια λιμάνια της με ανάθεση στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρέπει να καταργηθεί άμεσα η σχέση του ελέγχου του κράτους σε πλειοψηφικό ποσοστό των ανάδοχων εταιρειών.
Κανένας και σε κανένα σημείο του πλανήτη μας δεν δέχεται να συμμετέχει σε φορέα, να συνεισφέρει τα ωραία του χρηματικά κονδύλια και να έχει την πλειοψηφία το κράτος. Πρέπει να ξεχάσομε το 51% της κρατικής συμμετοχής.
- Η Ένωσή μας έχει ήδη ξεκινήσει αλληλογραφία με τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων είτε με απευθείας επαφές είτε μέσω των εκπροσώπων / πρακτόρων των εταιρειών στην Ελλάδα για να προετοιμάσει το έδαφος για την συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων των λιμένων του Πειραιά και των νησιών μας.

- Πρέπει να καταλάβουν οι εταιρείες ότι η Ελλάδα διαθέτει σε μεγάλο ποσοστό μια στρατηγική που εγγυάται την ομαλή άφιξη και την εξυπηρέτηση των επιβατών. Οι τυχόν ατέλειες για τις λιμενικές εγκαταστάσεις θα διορθωθούν σύντομα με την συμμετοχή και την πρωτοβουλία όλων των φορέων.

- Πρέπει επίσης άμεσα να τεθεί σε εφαρμογή το περίφημο berthing plan το οποίο σήμερα η Ελλάδα είναι το μόνο σημείο του κόσμου που δεν εφαρμόζεται.

Ιδιωτική πρωτοβουλία

Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν εφαρμόστηκε μόνο στα λιμάνια της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη και το Κουζάντασι που τα ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου η Royal Caribbean. Το ίδιο σύστημα με την ανάθεση των λιμενικών υποδομών σε ιδιωτικές ξένες εταιρείες εφαρμόσθηκε και σε άλλα Ευρωπαϊκά λιμάνια, όπως στη Μασσαλία, Λάρνακα, λιμάνια της Ιταλίας, κλπ. ‘Ομως εκεί το κράτος περιορίστηκε σε ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής και οι μεγάλες εταιρείες έχοντας τα πλειοψηφικά πακέτα συμμετοχής προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς και ξοδεύοντας τεράστια ποσά δημιούργησαν σε λίγα χρόνια υποδειγματικά λιμάνια με παγκόσμια εμβέλεια στον τομέα της κρουαζιέρας.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» στην ημερίδα που οργανώθηκε για την κρουαζιέρα ήταν παρόντες και έλαβαν ενεργό μέρος ο Αντιπρόεδρος του εμπορικού τμήματος της Royal Caribbean Cruises κος. JOHN TERCEK, ο Corporate Operating Officer της Ιταλικής εταιρείας MSC κύριος Neil Palomba και ο Αντιπρόεδρος Air and Land Operation της COSTA CROCIERE SPA, θυγατρικής της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιεροπλοίων σε παγκόσμια κλίμακα, κύριος Antonio De Rosa, οι οποίοι δήλωσαν κατηγορηματικά ότι οι εταιρείες που εκπροσωπούν είναι έτοιμες να αναλάβουν την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων όχι μόνο στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στα κυριότερα λιμάνια των νησιών μας που προορίζονται για home-ports αρκεί να συμφωνήσει το Ελληνικό Δημόσιο να παραχωρήσει σε αυτές τις εταιρείες το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.
Το Φαληρικό Δέλτα

«Πιο συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά επειδή εκτός από το πρόβλημα στενότητας του χώρου για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση ακτοπλοϊκών κρουαζιεροπλοίων και γραμμών Αργοσαρωνικού, υπάρχει και υπαρκτό συγκοινωνιακό πρόβλημα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο τις ημέρες αιχμής αφίξεων κρουαζιεροπλοίων, η Ένωσή μας παλαιότερα αλλά και πρόσφατα κατά την συνάντησή μας με τον κ. Κώστα Μουτζούρη έθεσε επί τάπητος το θέμα της δημιουργίας λιμενικών υποδομών για εξυπηρέτηση μόνο κρουαζιεροπλοίων στο Φλοίσβο, στο Φαληρικό Δέλτα» επισημαίνει ο Μιχάλης Λάμπρος:
« Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει ως έχει το Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά για όλα τα άλλα επιβατηγά πλοία και η κρουαζιέρα θα εξυπηρετηθεί στο Φλοίσβο. Υπάρχουν σχετικές μελέτες που εάν προωθηθούν είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο ενδιαφέροντος για επένδυση από τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιεροπλοίων. Με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί και το συγκοινωνιακό πρόβλημα του Πειραιά και ταυτόχρονα θα συντομευθεί ο χρόνος επίσκεψης των μουσειακών χώρων της Ακρόπολης κλπ και θα υπάρχει ταχύτερη πρόσβαση των επιβατών προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Ο κος. Μουτζούρης έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον για την πρόταση της λύσεως «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» και πρότεινε σύσταση μιας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς της κρουαζιέρας, τα Επιμελητήρια, οι εφοπλιστικές ενώσεις και οι χρήστες του λιμανιού ούτως ώστε να τεθούν τα θέματα επί τάπητος και να αποφασιστεί μια μόνιμη και μακρόπνοη λύση που θα προσελκύσει μελλοντικά το ενδιαφέρον των μεγάλων διεθνών εταιρειών κρουαζιεροπλοίων και θα δημιουργήσει πραγματικά τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή ως το κέντρο της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο» και προσέθεσε:
«Παράλληλα θα επιλεγούν ορισμένα από τα πιο σπουδαία λιμάνια των νησιών μας που θα πορευτούν στα πρότυπα της λειτουργίας του λιμανιού του Ηρακλείου το οποίο θα λειτουργήσει ως πυξίδα και πόλος έλξης για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε σωστές βάσεις και σε αυτά τα λιμάνια.
Δύσκολη και μακροχρόνια προσπάθεια που χρειάζεται σίγουρα υπομονή και επιμονή».

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τσάμπα διακοπές στη Μύκονο για τον Τραγάκη, σε ξενοδοχείο που επιχορηγήθηκε

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος αφού διόρισε στη Βουλή σχεδόν όλο του το σόι (κόρη, νύφη και αδελφή του γαμπρού του) είπε να ξεσκάσει κάνοντας διακοπές σε πανάκριβο θέρετρο της Μυκόνου χωρίς όμως να πληρώσει... ευρώ.   
Ειδικότερα, ο κ. Τραγάκης έκανε φέτος τις διακοπές του στη Μύκονο, όπου παρέμεινε για μια εβδομάδα, διαμένοντας μάλιστα σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο, το οποίο όμως ουδέποτε πλήρωσε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο βουλευτής της ΝΔ που έγινε γνωστός για τα «οικογενειακά ρουσφέτια» του, αναχώρησε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο για τη Μύκονο με τη σύζυγό του. Στο νησί των Ανέμων, ο κ. Τραγάκης κατέλυσε στο πολυτελές ξενοδοχείο «Semeli» όπου το φθηνότερο δίκλινο ξεκινά από 400 σχεδόν ευρώ τη βραδιά και οι σουίτες κοστίζουν 1200 ευρώ. Λογικό είναι καθώς στο εν λόγω ξενοδοχείο υπάρχουν πισίνες στις σουίτες, ενώ προσφέρονται όλες οι υπερλουξ ανέσεις που θέλουν να έχουν όσοι διαθέτουν χρήματα, όπως spa, γυμναστήριο, τζακούζι, plasma τηλεοράσεις κοκ
  
Ο κ. Τραγάκης και η σύζυγός του έμειναν στο Semeli όλη τη βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, σε μπανγκαλόου κατηγορίας superior με θέα τη θάλασσα και κόστος 420 ευρώ τη βραδιά. Πήγαιναν το μεσημέρι για μπάνιο και το βράδυ απολάμβαναν το ποτό τους στο μπαρ του ξενοδοχείου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα της εφημερίδας, προκύπτει ζήτημα από το γεγονός ότι ο κ. Τραγάκης φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο εντελώς δωρεάν, όπως έδωσε εντολή ο ιδιοκτήτης του. Αυτό φέρεται να επιβεβαίωσε υπάλληλος του ξενοδοχείου που μίλησε στο Πρώτο Θέμα και είπε ότι «ο κ. Τραγάκης φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο μας, δεν πλήρωσε για τη διαμονή του». 
Το ξενοδοχείο ανήκει στον επιχειρηματία Γιώργο Ζησιμόπουλο και τη σύζυγό του. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3299/04, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του, και η επένδυση θα φτάσει στο συνολικό ύψος των 2,9 εκατ. ευρώ. Στις 6 Αυγούστου, μια βδομάδα δηλαδή πριν φιλοξενηθεί ο κ. Τραγάκης στο ίδιο ξενοδοχείο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης έβαλε την υπογραφή του για να μπει στην τελική ευθεία το θέμα της επιχορήγησης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τραγάκης εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής στις 29 Ιουνίου και έναν μήνα μετά διόρισε στη Βουλή τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και η κυρία Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του. Προηγουμένως, είχε καταφέρει να βολέψει και άλλα μέλη της οικογενείας: τον γαμπρό του, την κόρη και τον γιό του. 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Δημόσιο: Δεν πληρώνει ούτε με δικαστικές αποφάσεις

Το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του δίνει αναλυτικές οδηγίες για τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα εξοφλούνται υποχρεώσεις του δημοσίου προς ιδιώτες όταν οι τελευταίοι έχουν πετύχει σχετικές αποφάσεις για την εξόφλησή τους.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις Εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ισχύουν τα εξής:
-Προκειμένου να εκτελεστεί δικαστική απόφαση, από την οποία απορρέει χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου, στην περίπτωση που αυτή δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, ο δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή τράπεζας, ισόποση με την απαίτησή του κατά του Δημοσίου. Το ίδιο ισχύει και όταν η χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου απορρέει από άλλον, πλην της δικαστικής απόφασης, εκτελεστό τίτλο (ως τέτοιος τίτλος νοείται κυρίως η διαταγή πληρωμής), ο οποίος έχει προσβληθεί με ένδικο βοήθημα.
-Το ύψος της εγγυητικής επιστολής μπορεί, κατόπιν αιτήσεως του δικαιούχου, να μειώνεται έως το ήμισυ, με απόφαση του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση ή του δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση του ένδικου βοηθήματος.
-Οι ΔΟΥ, όταν πρόκειται να εξοφλήσουν χρηματική απαίτηση σε βάρος του Δημοσίου, η οποία απορρέει από δικαστική απόφαση ή διαταγή πληρωμής, απαιτείται να ελέγχουν παρεμπιπτόντως τη συνδρομή των προϋποθέσεων των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 326 του ν. 4072/2012 και, σε αρνητική περίπτωση, να μην προχωρούν στην εξόφληση, ενημερώνοντας ταυτόχρονα εγγράφως την οικονομική υπηρεσία του φορέα που βαρύνεται με τη σχετική δαπάνη. Στο πλαίσιο τού εν λόγω ελέγχου, οφείλουν να αναζητούν, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, από την οικονομική υπηρεσία του φορέα που βαρύνεται με τη σχετική δαπάνη:
-έγγραφη βεβαίωση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του ν. 4072/2012 και ότι έχει κατατεθεί εγγυητική επιστολή τράπεζας,
-το ύψος της εγγυητικής επιστολής, καθώς και φωτοαντίγραφό της.
Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι αν μια επιχείρηση είχε καταφέρει να εκδώσει μια διαταγή πληρωμής εναντίον του Δημοσίου ύψους 200.000 ευρώ, η ίδια επιχείρηση θα πρέπει πια να προσκομίσει στην δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) εγγυητική επιστολή, ισόποση της απαίτησής της.
Δηλαδή θα πρέπει να διαθέτει ήδη 200.000 ευρώ στην τράπεζα προκειμένου να εισπράξει τα 200.000 ευρώ που αποδεδειγμένα και με δικαστική απόφαση του χρωστά το δημόσιο. Έτσι, για να εισπράξουν οι ιδιώτες από το δημόσιο θα πρέπει να διαθέτουν ταμειακή άνεση, με πολλές επιχειρήσεις φυσικά να μην είναι σε θέση για κάτι τέτοιο.

Απονομή χάριτος σε αλλοδαπούς για να γίνουν Έλληνες!

Την ώρα που ο «Ξένιος Ζευς» «καθαρίζει» τη χώρα από τους λαθρομετανάστες, η ελληνική πολιτεία σβήνει καταδίκες για λαθρεμπόριο, ναρκωτικά, δουλεμπόριο, μαστροπεία και οπλοφορία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι απονομές χάριτος αφορούν αλλοδαπούς που υπέβαλαν αίτημα απονομής χάριτος για να γίνουν Έλληνες, αλλά και Έλληνες πολίτες που ζήτησαν χάρη για να αποκτήσουν λευκό ποινικό μητρώο για να διοριστούν στο Δημόσιο, ακόμη και για να εργαστούν σε σχολεία.
Καταδίκες για ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, μεταφορά λαθρομεταναστών, δωροδοκία κ.α. δε φαίνεται να αποτέλεσαν πρόβλημα για επαγγελματική αποκατάσταση στο δημόσιο τομέα.
Βασική προϋπόθεση κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από ενήλικους αλλοδαπούς είναι να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για αδίκημα που τέλεσαν εκ δόλου «κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ή τουλάχιστον 6 μηνών και ανεξαρτήτως χρόνου έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης», για εγκλήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνη σωματική βλάβη, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή, ληστεία, απάτη, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση κ.α.
Παρόλα αυτά, μεταξύ άλλων έχει απονεμηθεί χάρη σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για διακεκριμένη φθορά και κλοπές αντικειμένων...

Τουρκική «απόβαση» στα λιμάνια

Έντονο φέρεται να είναι το ενδιαφέρον τουρκικών ομίλων για την αγορά λιμανιών και μαρίνων της Ελλάδας, εν όψει αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», η τουρκική εφημερίδα Vatan φιλοξενεί άρθρο, με θέμα την «επίθεση» των Τούρκων επιχειρηματιών στα ελληνικά νησιά.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει, ότι Τούρκοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πώλησης 23 λιμανιών και μαρίνων της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, πως ο τουρκικός όμιλος, ο Dogus Holding A.S. ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι σχεδιάζει την αγορά τεσσάρων μαρίνων στην Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Χουσνού Ακχάν, είχε μάλιστα σημειώσει πως ετοιμάζονται οι σχετικές συμβάσεις.

Στόχοι του Dogus Holding A.S. φέρεται να είναι οι μαρίνες της Κέρκυρας, της Λευκάδας, καθώς επίσης κάνει αναφορά και για μαρίνες στην Αθήνα και την Πελοπόννησο, χωρίς να τις κατονομάζει.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

 
Η Αγιά Σοφιά είναι ελληνική και με τον νόμο! Μεγάλη Νίκη πέτυχε το Ελληνοαμερικάνικο λόμπι στην Αμερική… Το Κογκρέσο με νομοθετικό διάταγμα υποχρεώνει τους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγιά Σοφία και άλλες εκκλησίες στο Πατριαρχείο στη Πόλη και να γίνει πάλι Ορθόδοξη εκκλησία γιατί, όπως λένε οι Αμερικάνοι όλα τα κτήρια που χτίστηκαν από Ορθοδόξους για να είναι εκκλησίες τους πρέπει να τους επιστραφούν και να απαγορευτεί να γίνουν τζαμιά η μουσεία η οτιδήποτε άλλο.

Τώρα ξέρουμε γιατί οι Τούρκοι έχουν τρελαθεί και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις! Κάνουν σαν «λυσσασμένα σκυλιά» γιατί τους πιέζουν οι Αμερικάνοι να εφαρμόσουν το νόμο περί Επιστροφής των Εκκλησιών στους Αρχικούς τους Κατόχους. Έτσι ονομάζεται ο νόμος!


Διαβάστε τον:
Committee Grants Christians Freedom in Turkey By Christine Thomasos , Christian Post Reporter July 22, 2011|2:26 pm After years of religious discrimination, the United States House Committee on Foreign Affairs voted to adopt a Berman-Cicilline Amendment which aims to end the oppression of Turkey s Christian minority. The 43-1 house vote that added a return of churches passage to H.R. 2583, a State Department-Foreign Relation Authorization Act, called for the protection of Christian citizens. Armenian, Greek and Assyrian-Chaldean appear to be the groups most affected by the amendment that recognizes the mistreatment of their people practicing Christianity in Turkey. 

The driving force behind the passage of the amendment was Republican California Representative Ed Royce, who said it is important to recognize the wrongs being committed against Christians in Turkey. Religious minorities are under grave threat in today s Turkey, said Royce, a Republican from California. Rather than enjoying protection, very vulnerable religious minority groups including the Ecumenical Patriarchate of the Greek Orthodox Church are denied full legal status. Ken Hachikian, chairman of the Armenian National Committee of America, said the congressional committee vote was a step in the right direction for Christians in Turkey. 


We won this landmark victory in the face of years of Turkey s lies about its supposed tolerance, and despite its token conversion of a few ancient churches, said Hachikian, according to CNN-Turkey. Archbishop Vicken Aykazian, Legate of the Eastern Diocese of the Armenian Church, was in attendance when the congressional committee voted in favor of the bipartisan amendment. He expressed the importance of the vote. This is a vote of justice against injustice, said Aykazian. I hope that this will be the first of many steps towards preserving Armenian Christian heritage in Turkey. 


The United States House Committee on Foreign Affairs is responsible for overseeing and creating legislation regarding foreign assistance. This type of assistance includes security and health issues taking place overseas, according to the U.S. House of Representatives website. The Berman-Cicilline Amendment recently passed by the committee encourages the Turkish government to honor international treaties and human rights laws. 


The amendment encourages the Turkish government to allow the rightful church and lay owners of Christian church properties, without hindrance or restriction, to organize and administer prayer services, religious education, clerical training, appointments, and succession, religious community gatherings, social services, including ministry to the needs of the poor and infirm, and other religious activities.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Τραγικός απολογισμός



Βιβλική είναι η οικολογική καταστροφή στο νησί της Χίου. Μία τεράστια φαιά κηλίδα στο νότιο τμήμα της καταδεικνύει το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά που κατατρώει ό,τι έχει εναπομείνει για τρίτη συνεχή ημέρα.

Οι αρμόδιοι της Περιφέρειας καθώς και οι τοπικοί παράγοντες εκτιμούν ότι έχει γίνει στάχτη το 40% των μαστιχόδενδρων που αποτελεί βασική και ποιοτική οικονομική δραστηριότητα στο νησί.

Περί τα 75.000 στρέμματα δάσους, χορτολειβαδικής έκτασης και καλλιεργήσιμης γης παραδόθηκαν στις φλόγες. Το φυσικό περιβάλλον γύρω από τους σπάνιους μεσαιωνικούς οικισμούς του νησιού, τα Πυργί και τα Μεστά, καταστράφηκε.

Είναι η τρίτη ημέρα που η πυρκαγιά μαίνεται κυρίως, όσον αφορά το βόρειο μέτωπό της. Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι διευκολύνουν το καταστροφικό της έργο και αναζωπυρώνουν τις εστίες φωτιάς. Πυροσβέστες, στρατιωτικές δυνάμεις, κάτοικοι ακόμη και κυνηγοί που βρίσκονται στη Χίο, λόγω της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου δίνουν την μάχη που τελικά αποδείχτηκε άνιση. Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς και μετά από αντιδράσεις των κατοίκων δόθηκε εντολή από τον Δασάρχη για απαγόρευση του κυνηγιού στο νησί από σήμερα μέχρι και τις 27 Αυγούστου.

Μέσα για την πυρόσβεση έφθασαν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη αποδείχθηκαν ανίσχυρα λόγω των ανέμων και των προβλημάτων που αντιμετώπισαν κατά την διαδικασία υδροληψίας, λόγω της θαλασσοταραχής και των ριπών του ανέμου. Έτσι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δρα από αέρος σχεδόν αποκλειστικά με ελικόπτερα.

Τοπικοί παράγοντες κάνουν λόγο για ολιγωρία της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης. Την πραγματικότητα, ωστόσο, αποκαλύπτουν οι αριθμοί. Ευτυχώς που δεν κάηκαν οικισμοί και δεν θρηνήθηκαν θύματα.


Ενδιάφερον προκαλούν οι δηλώσεις του Δημάρχου Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη ο οποίος κατήγγειλε ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων λόγω της έλλειψης καυσίμων.


Για μια τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή στο νησί κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Χίου, Παντελής Στεφάνου.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Μονίαρος Ευθύμης, τόνισε καταρχήν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να γίνει κάποιος απολογισμός για το μέγεθος της ζημίας των παραγωγών, καθώς προέχει να κατασβεστεί η φωτιά. Ωσόσο, μιλώντας στη zougla.gr, τόνισε πως από τους 20 συνολικά συνεταιρισμούς που απαρτίζουν την ένωση, οι 11 έχουν πληγεί από το μένος της φωτιάς. Παράλληλα, επεσήμανε πως το 80% της μαστιχοπαραγωγής είναι εξαγώγιμο, γεγονός που θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες όχι μόνο στην οικονομία του νησιού, αλλά και πανελλαδικά. Επίσης, ανέφερε πως ήδη η Ένωση έχει αποστείλει επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ για την ταχεία κίνηση των διαδικασιών καταμέτρησης των ζημιών και των αποζημιώσεων.


Μαίνεται η φωτιά στη Χίο


Μαίνεται η φωτιά στη Χίο


Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Χίο στις Καρυές Χίου, με το κύριο μέτωπο κοντά στην περιοχή Αυγώνυμα-Αναβατό.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν:

  • 120 πυροσβέστες
  • 50 οχήματα
  • 110 άτομα πεζοπόρο τμήμα
  • 50 εθελοντές
  • 79 στρατιώτες
  • 11 υδροφόρα οχήματα (Ο.Τ.Α. και ιδιωτικά)

Μέχρι τη δύση του ηλίου, στην κατάσβεσή της συνέδραμαν πέντε ελικόπτερα κι ένα 5 Chinook.

Επίσης, με απόφαση του Αρχηγού του Π.Σ. τέθηκε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό των Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ενώ σε μερική επιφυλακή τέθηκε το πυροσβεστικό προσωπικό στις υπόλοιπες Π.Δ.Π.Υ. της χώρας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την ώρα (22.30), η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό Ελάτα- ένα από τα χωριά που απειλήθηκαν από την πρώτη μέρα με τους κατοίκους να έχουν αναγκαστεί να το εκκενώσουν προληπτικά αρκετές φορές. Αυτή τη στιγμή, κάτοικοι και τοπικές αρχές είναι σε ετοιμότητα, χωρίς ακόμη να υπάρχει ανάγκη εκκένωσης του χωριού.

Επίσης, οι ίδιες πηγές θέλουν περί τις 23.00, να υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στον Προβατά. Συγκεκριμένα, καίγονται οι Ψιλές στην Κατάβαση, ενώ ενισχύεται και το μέτωπο του Ανδρόλακου. Μεγάλη πυρκαγιά μαίνετια και έξω από το Πυργί απέναντι από το Κέντρο Υγείας.

πηγη zougla

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ξεφτίλισαν Σύρο και τουρισμό



krouazieroploio
Για μία ακόμη φορά, η αστυνομία κατάφερε να εμφανίσει την Σύρο ένα νησί με αντι-τουριστική νοοτροπία και να κάνει πράγματα τα οποία συμβαίνουν μόνο στην αστυνομοκρατούμενη πρωτεύουσα των Κυκλάδων και πουθενά αλλού (τουλάχιστον στο νομό μας). Ταυτόχρονα όμως, έκανε ζημιά και στην ίδια την εικόνα της χώρας, αφού στο λιμάνι της Ερμούπολης έχουν συμβεί πρωτάκουστα γεγονότα.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Εκτάκτως αφίχθη στη Σύρο περίπου στις 19:30 το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Odysey». Το πλοίο ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και πρώτος σταθμός του ήταν η Μύκονος, όμως για κακή τύχη – όπως αποδείχθηκε – των επιβατών και του πληρώματος, λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο έδεσε στη Σύρο για λόγους ασφαλείας.
Τότε ξεκίνησε και η ταλαιπωρία των 400 επιβατών και των 180 μελών του πληρώματος. Κι αυτό διότι μετά από συνεννοήσεις των αρμόδιων αρχών οι οποίες κράτησαν για περισσότερο από μία ώρα, η Ασφάλεια της Σύρου ζήτησε να κάνει λεπτομερή έλεγχο των διαβατηρίων και να ελέγξει έναν προς έναν τους επιβάτες. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι είχε σταλεί προς τις αρχές αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία των επιβαινόντων.
Έντονη ήταν η διαμαρτυρία τόσο της πλοιοκτήτριας εταιρίας, όσο και των επιβατών οι οποίοι ήδη είχαν υποστεί πολύωρη ταλαιπωρία από το ταξίδι, που έγινε πολύ πιο έντονη λόγω των ισχυρών ανέμων και της φουρτούνας που αντιμετώπισαν στο Αιγαίο.
Τελικά, δύο άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν στην προβλήτα κρουαζιεροπλοίων περίπου στις 21:00 (1,5 ώρα μετά την άφιξη του πλοίου!) για να ξεκινήσει ο λεπτομερής έλεγχος, παρά τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των επιβατών, που αποβιβάζονται ένας – ένας με ρυθμούς χελώνας. Υπολογίζεται, ότι η διαδικασία της αποβίβασης θα έχει ολοκληρωθεί μετά τις 11 το βράδυ. Δηλαδή, δύο ώρες μετά το ξεκίνημά της. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο έλεγχος των διαβατηρίων του πληρώματος αφού οι περισσότεροι δεν είναι Έλληνες.
Αφηνιασμένοι κατεβαίνουν οι τουρίστες από το πλοίο εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους, αφού τους αντιμετώπισαν λες και ήταν λαθρομετανάστες.
Σημειώνεται ότι σε όλα τα λιμάνι των Κυκλάδων και της χώρας γίνεται έλεγχος των διαβατηρίων των επιβατών κατά τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων, αλλά όχι με τέτοια λεπτομέρεια που συνιστά μεγάλη ταλαιπωρία και καθυστέρηση.
«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια αυστηρότητα, Τόσα χρόνια σε Μύκονο και Σαντορίνη, ποτέ δε μας ζήτησαν κάτι τέτοιο. Και σε λιμάνια της Τουρκίας που πηγαίνουμε, που εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο «σφιχτά», δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις», μας είπε μέλος του πληρώματος του κρουαζιεροπλοίου.
kroua3kroua4kroua2

 πρωτη δημοσιευση Cyclades24

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TOY ΝΙΚΟY ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΗ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ''ΕΛΛΗΝΕΣ'';
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;
ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;
ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;
ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΙΑ.
ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ.
ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΑΜΕ.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΙΣΩ.
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ
ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου συναντήθηκε την Τετάρτη, 1 Αυγούστου, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη. Μετά την συνάντηση, η Βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε τα εξής:

«Είχα μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη.

Ως νησιώτισσα, του ευχήθηκα καλή επιτυχία στα καθήκοντα του, με δεδομένο ότι στις αρμοδιότητες του περιλαμβάνονται ζωτικής σημασίας θέματα για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας και του Αιγαίου ειδικότερα.

Έχω ξαναπεί ότι ο νέος Υπουργός έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, προκειμένου να διορθώσει τα ανεκδιήγητα πειράματα της Κυβέρνησης Παπανδρέου απέναντι στη ναυτιλία, σε έναν τομέα ο οποίος πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνάντηση μας συζητήσαμε ζητήματα που απασχολούν την ακτοπλοΐα, τη ποντοπόρο ναυτιλία, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τη ναυτική εκπαίδευση και τη λιμενική πολιτική.

Ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να μου δώσει ένα γενικό περίγραμμα των προθέσεων του, τις οποίες και θα παρουσιάσει αναλυτικά στη Βουλή, στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Είναι προφανές, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα τοποθετηθούμε με υπεύθυνο τρόπο όταν αναληφθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του κ. Υπουργού.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, στο πλαίσιο της πολιτικής που επιβάλλει το Μνημόνιο, ακόμα και οι καλύτερες προθέσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθούν».

Σε ομιλία της στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012 με αντικείμενο την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι πολύ σημαντικό που έγινε η επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία προβλέπαμε και εμείς στην εθνική αντιπρόταση μας.

Πιστεύουμε ότι, θα δοθεί ένα τέλος στην καταστροφική επιλογή της Κυβέρνησης Παπανδρέου να απαξιώσει τον πιο δυναμικό τομέα της οικονομίας μας.

Όμως, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Εύχομαι, ο κ. Υπουργός, να προχωρήσει στην επίλυση τους, στο βαθμό που μπορεί και στο βαθμό που θα το επιτρέψουν οι δανειστές μας.

Πρέπει να εφαρμοστεί, επιτέλους, το άρθρο 101 για τη νησιωτικότητα. Η Ελλάδα μας ξεκινά από τα νησιά μας και δυστυχώς το ακτοπλοϊκό μας σύστημα έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Η πτώση της επιβατικής κίνησης, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, τα πανάκριβα εισιτήρια – μόνο για τη Ρόδο, μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται περί τα 800 ευρώ – οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθωμάτων των άγονων γραμμών – το ποσό οφειλής εκτιμάται στα 18 εκατ. ευρώ – καθιστούν δυσοίωνο το μέλλον των νησιωτών.

Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, για το οποίο ο κ. Υπουργός είπε ότι έχει ξεκινήσει μελέτη, δεν φαίνεται εφικτή αφού το κόστος εφαρμογής του εκτιμάται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχει εικόνα για τον προϋπολογισμό για τις άγονες γραμμές για τον επόμενο χρόνο. Είναι έντονη η ανησυχία των νησιωτών, τόσο για τη συχνότητα των δρομολογίων, όσο και για τα πλοία που θα δρομολογηθούν.

Έχει δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα με τη διμερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την δραστηριοποίηση ελληνικών και τουρκικών πλοίων μεταξύ ελληνικών και τουρκικών λιμένων του Αιγαίου, με δεδομένο ότι η συμφωνία, σύμφωνα με καταγγελίες από Ρόδο, Κω, Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη, καταστρατηγείται από την τουρκική πλευρά. Επιβάλλεται η παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας – πιθανώς σε σχέση με τα λιμενικά τέλη – σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η κατάσταση των λιμανιών μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Οι παρατηρήσεις της ΠΕΠΕΝ στην έκθεση της δείχνουν ότι ακόμα και παρεμβάσεις που γίνονται για την βελτίωση των λιμανιών, έχουν, πολλές φορές το αντίθετο αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι οξύ σε λιμάνια που έχουν μεγάλη επιβατική και τουριστική κίνηση. Μέριμνα, όμως, πρέπει να δοθεί και στα μικρότερα λιμάνια.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Δεν είναι μόνο οι καθυστερήσεις στις μεταθέσεις τους, η χορήγηση των φαρμάκων τους. Είναι και οι ελλείψεις που παρατηρούνται στον εξοπλισμό και γενικά στα υλικά μέσα, προκειμένου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Υπάρχει μεγάλο ζήτημα για την εξέλιξη του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου. Ο Υπουργός πρέπει να πάρει θέση και να ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας να κάνει αυτά που και ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας ζητούσε με ερώτηση του στη Βουλή, πριν τις εκλογές.

Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα. Αυτό που είπε πριν χιλιάδες χρόνια ο Ηρόδοτος, είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα για τη χώρα μας, τα νησιά μας και τους κατοίκους τους».



ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΚΡΑΤΕΙΤΟ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 5.000 ΕΥΡΩ

«Για την υποκρισία που βλέπουμε σήμερα στις εφημερίδες και ακούσαμε χθες στα κανάλια, ότι ο τάχα «ελεήμων» πρωθυπουργός διέσωσε από την φυλακή έναν πολύτεκνο οικογενειάρχη που είχε ληξιπρόθεσμα χρέη 5.000 ευρώ, έχουμε να ρωτήσουμε τα ακόλουθα:

1.  Ήξερε προσωπικά τον συμπολίτη μας ο κ. Σαμαράς;

2.  Αν όχι, πως έμαθε για το δράμα του;! Υπάρχει υπηρεσία στο Μαξίμου που ψάχνει και του υποδεικνύει την πράξη της ημέρας, που αποφέρει εντυπώσεις;

3.  Ξεχνά ο κ. Σαμαράς ότι ο ίδιος είναι που συντηρεί την ισχύ του νόμου που στέλνει στη φυλακή πολίτες, για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ και επιτρέπει κατασχέσεις για 3.000 ευρώ;

4.  Εφόσον ως πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για τη νομοθεσία, με ποια κριτήρια επέλεξε να εξαιρέσει από το νόμο το συγκεκριμένο συμπολίτη μας; Πρωθυπουργός είναι ή δικαστής για να δικάζει και να εγκρίνει εξαιρέσεις;

5.  Ως πρωθυπουργός, έχει πολιτικούς υφισταμένους τους υπουργούς. Έχει δώσει στον αρμόδιο υπουργό την εντολή να αλλάξει το νόμο που στέλνει οικογενειάρχες στη φυλακή για λίγες χιλιάδες ευρώ;

6.  Δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός ότι με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, θα γεμίσουν με οικονομικά αδύναμους οικογενειάρχες σε λίγο οι φυλακές;

7.  Και εφόσον επί της παρούσης δεν υπάρχει δίχτυ νομοθετικής προστασίας για όλες τις αναξιοπαθούσες οικογένειες συμπολιτών μας με χρέη και η σωτηρία του καθενός κρίνεται εξατομικευμένα, ποιος είναι ο πενταψήφιος αριθμός στο Μαξίμου στο οποίο μπορούν να τηλεφωνούν οι συμπολίτες μας ζητώντας το «έλεος» του πρωθυπουργού;

Η οικογένεια είναι ιερός θεσμός για το έθνος μας και η οικογενειακή προστασία ιερή αξία για τον πολιτισμό μας και δεν μπορεί να παίζει κανένας με αυτά, επιδιώκοντας επικοινωνιακούς πόντους.

Επιτέλους, λίγη ντροπή!»

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΜΥΝΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του κινήματος συγκροτείται Γραμματεία Άμυνας & Ασφάλειας με Γραμματέα τον κ.  Αθανάσιο Μπάφα και Αναπληρωτή Γραμματέα τον κ. Χρήστο Κουτσογιαννόπουλο.
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η περαιτέρω στελέχωση της Γραμματείας και η οργανωτικής της διάρθρωση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν. ΠΑΣΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΤΟΣ 2012.

«Η έκθεση της ΠΕΠΕΝ για την κατάσταση των λιμανιών της χώρας μας για το έτος 2012, εγείρει, για μια ακόμη φορά, ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο μελετώνται, σχεδιάζονται και ολοκληρώνονται τα λιμενικά έργα στη χώρα μας.

Είναι αυτονόητο ότι, σε μια πολυνησιακή χώρα όπως η δική μας, η κατασκευή λιμανιών, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες διακίνησης επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, είναι ένα δύσκολο και πολυδάπανο έργο.

Για αυτό το λόγο, προκαλεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι η ΠΕΠΕΝ στην έκθεση της επισημαίνει ότι σε λιμάνια της χώρας, στα οποία έγιναν παρεμβάσεις για τη βελτίωση τους, αυτές είχαν, τελικά, το αντίθετο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, είναι ανησυχητικό ότι παρά τις επισημάνσεις της ΠΕΠΕΝ τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν προχωρήσει ακόμα και οι ελάχιστες παρεμβάσεις που απαιτούνται (φωτοσημάνσεις, φωτισμοί προβλητών) για την καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στα λιμάνια μας.

Η νέα ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα της λιμενικής πολιτικής. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει, είναι τι περιθώρια έχει, όταν η πολιτική του Μνημονίου επιβάλλει περικοπές σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε αυτούς που εξασφαλίζουν την επιβίωση του νησιωτικού πληθυσμού της Ελλάδας».

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Μιχάλη Γιαννάκη ο κ. Παρίσης Γεώργιος, πολιτευτής Φλώρινας,ο κ. Μπάφας Αθανάσιος και ο κ. Κουτσογιαννόπουλος Χρήστος εντάσσονται  στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας.  Αντίστοιχα, εντάσσονται στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών η κα Μεταξά Θέκλα, πολιτευτής Β’ Αθηνών, ο κ. Παντελάκης Κωνσταντίνος, πολιτευτής Χανίων, η κα Ευστρατίου – Δουμάνη Μαρία, πολιτευτής Ηρακλείου και ο κ. Σταθόπουλος Χρήστος, στέλεχος του κινήματος.

Με την ίδια απόφαση ο κ. Σοφιανίδης Χριστόφορος (Χρίστος), πολιτευτής Β’ Αθηνών η κα Τσάπη Ελισάβετ, πολιτευτής Φθιώτιδας και ο κ. Πανίδης Ίων εντάσσονται στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών, ενώ η κα Αποστολάτου Παναγιώτα, πολιτευτής Κεφαλληνίας ,ο κ. Καλογερόγιαννης Αντώνιος, πολιτευτής Α’ Πειραιά, ο κ. Ιντζές Νικόλαος, επιχειρηματίας και ο κ. Κόλλιας Αναστάσιος εκπαιδευτικός εντάσσονται στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών.

Επίσης, στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας θα συμμετάσχουν οι κκ Κορφιάς Σεβαστός, πολιτευτής Δωδεκανήσου και ο κ. Βατούγιος Ιωάννης.

Στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού εντάσσονται οι κκ  Χρηστάκης Χρήστος, πολιτευτής Μαγνησίας , ο κ. Γιόκαρης Νικόλαος καθηγητής Πανεπιστημίου και ο κ. Τετζεράκης Χρήστος καθηγητής Πανεπιστημίου  ενώ οι κ. Καπνίσης Απόστολος, πολιτευτής Ηλείας, Σφέτσας Παύλος στέλεχος του κινήματος, Δεσποτίδης Νικήτας, Μεζάλας Δημήτριος, ξενοδοχοϋπάλληλος, Χαχαμίδη Στέλλα, και Νικηφόρου Σόνια, ιδιωτική υπάλληλος  θα συμμετάσχουν στον Τομέα Τουρισμού.

Ακόμη τοποθετούνται στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας οι κκ Βυλλίωτης Νικόλαος, φαρμακοποιός και Καπαρός Νικόλαος φυσικοθεραπευτής ενώ στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τοποθετούνται οι κκ Λογοθέτης Νικόλαος, πολιτευτής Κυκλάδων, ο κ.Τσέκος Χρήστος  διδάκτωρ Περιβαλλοντολόγος και ο κ Ζήκος Ιωάννης, υπάλληλος Δ.Ε.Η.

Τέλος, η κα Μπέτη Γιάννα, πολιτευτής Μαγνησίας και ο κ. Τσανεκλίδης Αναστάσιος εντάσσονται στον Τομέα Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.


Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με απόφαση του Πρόεδρου του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου συγκροτείται η Διοικούσα Επιτροπή του Κινήματος που αποτελείται από τους : 
 
  1. Π. Καμμένο, Πρόεδρο 
  2. Κ. Μαρκόπουλο, Γεν. Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας 
  3. Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο (αναλόγως θέματος)
  4. Μ.Κόλλια-Τσαρούχα, Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
  5. Μ. Γιαννάκη, Γεν. Γραμματέα 
  6. Χ. Ζώη, Εκπρόσωπο Κινήματος
  7. Κ. Χαραλαμπόπουλο, Δ/ντή Γραφείου Προέδρου 
  8. Ι. Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη, Δ/ντή Γραφείου Βουλής Προέδρου 
  9. Ζ. Κολλιό, Γεν. Δ/ντή 
  10.  Ι. Μανώλη, Συντονιστή Γραμματείας Εργασιακών, Κοινωνικών και Αυτοδιοικητικών Θεμάτων 
  11. Δ. Σταμάτη, Συντονιστή Γραμματείας Ευρωπαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και  Οργανισμών 
  12. Σ. Γαληνό, Συντονιστή Γραμματείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Νησιωτικής Πολιτικής 
  13. Γ. Αναγνωστάκο, Συντονιστή Γραμματείας Παραγωγικών και  Επιστημονικών Φορέων 
  14. Χ. Λύτρα, Γραμματέα Οργανωτικού 
  15. Α. Μπέλτσο, Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού
 
 Στις συνεδριάσεις θα παρίσταται και ο κ. Η. Γιολδασέας, Νομικός Σύμβουλος του Κινήματος.
  
 
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Μετά από εισήγηση του Προέδρου του κινήματος κ. Πανου Καμμένου η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε την συγκρότηση Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων & Προστασίας της Οικογένειας με επικεφαλής Γραμματέα την Αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Σερρών κα Κόλλια – Τσαρουχά Μαρία.

Την κα Κόλλια - Τσαρουχά θα πλαισιώσουν τα εξής στελέχη του κινήματος:

  • Παπαγγελοπούλου – Ταγκάλου Βενετία, πολιτευτής Αχαΐας
  • Ροδανάκη Θεονύμφη, πολιτευτής  Λασιθίου
  • Τυπάδη Χριστίνα, πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης και
  • Χαλκίδη Δέσποινα, πολιτευτής Β’ Αθήνας

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η περαιτέρω στελέχωση της Γραμματείας και η οργανωτική της διάρθρωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ

Μετά από εισήγηση του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Χρήστου Λύτρα και του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού κ. Θανάση Μπέλτσου, ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Μιχάλης Γιαννάκης ενέκρινε τη σύνθεση της Γραμματείας Οργανωτικού που θα αποτελέσει τον Σύνδεσμο με τις περιφερειακές συντονιστικές επιτροπές και έχει ως εξής:

  • Γιαλούρης Μανώλης
  • Δαγλαρτζής Νίκος
  • Δεσύπρης Γρηγόρης
  • Ζαΐμης Γιώργος
  • Ζιάγκας Σάκης
  • Κορδαλής Μιχάλης
  • Μιχαλίτσης Κωνσταντίνος
  • Μπίσαλας Δημήτρης
  • Ντίνος Νίκος
  • Ντούπης Κωνσταντίνος
  • Παχής Τρύφωνας
  • Πετράκης Γιώργος
  • Πλακεντάς Παναγιώτης
  • Σακελάρης Μιχάλης

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής παρέμβασης και αλληλεγγύης του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, υλοποιούνται με τις δράσεις του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» του κινήματος. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής  Επιτροπής Β  Πειραιά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κλήθηκαν οι φίλοι, τα μέλη και τα στελέχη του κινήματος της περιοχής και συγκέντρωσαν τρόφιμα για τις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Β Πειραιά,  που μαστίζεται από την ανεργία και τα προβλήματα που επέφεραν οι πολιτικές των Μνημονίων.

Το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» αποτελεί μια έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής δράσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που θα επεκταθεί άμεσα μελλοντικά και με  άλλες παρεμβάσεις παρόμοιου χαρακτήρα, χωρίς να υποβαθμίζεται η πολιτική δράση που το Κίνημα κυρίαρχα δίνει εντός της Βουλής αλλά και εκτός σε όλους τους κοινωνικούς, εργασιακούς και μαζικούς χώρους.

Τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα θα διανεμηθούν τις επόμενες μέρες στους δικαιούχους μέσω υπαρχόντων αυτόνομων κοινωνικών δικτύων της Β Πειραιά, τις δράσεις των οποίων στηρίζουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρώντας ότι η αλληλεγγύη και η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών αποτελεί δομικό στοιχείο πολιτισμού και ηθικής μιας κοινωνίας, καλούν όλους τους Έλληνες πολίτες να υποστηρίξουν τις δράσεις και τις πολιτικές που μάχονται την εξαθλίωση, την κοινωνική αδικία και τον αποκλεισμό, και απαντούν στις αντιδημοκρατικές, αντικοινωνικές και άδικες μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης των προθύμων υποτακτικών του Μνημονίου.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Μιχάλη Γιαννάκη και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου, η Διοικούσα Επιτροπή ενέκρινε την πλήρωση των θέσεων των Αναπληρωτών Υπευθύνων των Τομέων Κοινοβουλευτικής Ευθύνης ως εξής:

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία, πρώην βουλευτής Αττικής
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Χειμάρας Θεόδωρος, πρώην βουλευτής Φθιώτιδας

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Λάσκος Στυλιανός, πολιτευτής Τρικάλων

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Κουμπάνης Συμεών, πρώην βουλευτής Καστοριάς

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Βουτσίνος Μάριος, πρώην βουλευτής Κυκλάδων
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Χαρουπάκης Απόστολος, πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Γραμματικόπουλος Αθανάσιος, πρώην βουλευτής Πέλλας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Γεωργόπουλος Παναγιώτης, πολιτευτής Μεσσηνίας

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης & Διαφάνειας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Κωνσταντόπουλος Ιωάννης, πρώην βουλευτής Ηλείας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Γκεκόπουλος Νικόλαος, πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας Θράκης
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Ευστρατίου Χαράλαμπος, πολιτευτής Ξάνθης

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Γιάντση Άννα - Μαρία, πολιτευτής Κιλκίς
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Καμπάνης Κωνσταντίνος, πολιτευτής Χαλκιδικής

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Άμυνας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Πονηράκος Βενετσάνος, πολιτευτής Αρκαδίας

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Επικρατείας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Παπαδόπουλος Ευγένιος, πρώην βουλευτής Πιερίας

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Βάμβουκας Γεώργιος, καθηγητής Παν/μίου, υπ. Βουλευτής Επικρατείας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Κυπριωτέλης Ευστράτιος, πολιτευτής Πρέβεζας

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Ανθής Χρήστος, πολιτευτής Κέρκυρας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Μπανάκος Αναστάσιος, πολιτευτής Α’ Αθήνας

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Μαρκάτος Νικόλαος, πολιτευτής Α’ Αθήνας

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Σμολοκτός Νικόλαος, πρώην βουλευτής Δράμας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Αγγελάκη Νεκταρία, πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Θεοχάρης Νικόλαος, πολιτευτής Πιερίας

Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Γαρνέλης Μαρίνος, πολιτευτής Άρτας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος: Φιλιππάκος Τζανέτος, πολιτευτής Λακωνίας